Süüria kurdid nõuavad elanike evakueerimiseks humanitaarkoridori

Copy
Plahvatuste suits Ras al-Aini lähistel.
Plahvatuste suits Ras al-Aini lähistel. Foto: EPA/Scanpix

Kirde-Süüria kurdi võimud nõudsid täna humanitaarkoridori loomist, et evakueerida tsiviilelanikud Türgi vägede piiramisrõngasse sattunud Ras al-Aini linnast.

Üheksa päeva eest Süüria põhjaossa tunginud Türgi väed ja nende Süüria liitlased on strateegiliselt tähtsa piirilinna täiesti sisse piiranud, kuid kurdid osutavad visa vastupanu.

«See on Türgi vägede esimene tõeline edasiliikumine linnas pärast Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) raevukat vastupanu,» ütles vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. 

Türgi maavägede ja õhujõudude tugeva rünnaku alla jäänud kurdi administratsioon palub lubada tsiviilelanikel linnast lahkuda, sest linn on türklaste kätte langemas.

Kurdi võimud paluvad kiiret sekkumist, et avataks ohutud humanitaarkoridorid Ras al-Aini lõksu jäänud surnute ja haavatute väljatoimetamiseks.

Türgi kohalikud liitlased - peamiselt araablastest ja türkmeenidest endised mässulised, keda Ankara kasutab maavägedena - ründasid neljapäeval Ras al-Aini haiglat, nii et patsiendid ja töötajad jäid hoonesse lõksu, ütles vaatluskeskus.

Haigla purustuste ulatus ei ole veel selgunud.

Ka mujal linnas käivad ägedad lahingud, ütles vaatluskeskus. Ka Ankara poolel võitlev mässuliste komandör Abu Imran al-Homsi kinnitas seda.

«Me oleme (Ras al-Aini) igast küljest sisse piiranud ja varustusteedest ära lõiganud,» ütles teine mässuliste juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles