Kalev või Zenit, üks jääb esinelikusse

Ville Arike
, reporter
Copy
Kyle Vinales (palliga)
Kyle Vinales (palliga) Foto: vtb-league.com

Korvpalli VTB Ühisliiga mänguvooru viimases kohtumises lähevad täna kell 19 Kalevi spordihallis vastamisi BC Kalev/Cramo ja Peterburi Zenit. Ning nii harjumatu kui see eesti kossusõbra kõrvale ka ei tundu, võib tõdeda: kokku lähevad liidrite seas olevad meeskonnad, kellest võitja säilitab koha nelja parema seas!

Pärast eelmise vooru kohtumisi jagasid Kalev ja Zenit kolmest mängust saadud kahe võiduga teist kohta koos Nižni Novgorodi ja Krasnojarski Jenisseiga, ainuliidrina jätkas Himki. Laupäeval võitsid nii Nižni (alistas kodus Minski Tsmoki 82:77) kui ka Jenissei (kodus Saraatovi Avtodoriga 85:78), seega jõuab Kalevi ja Zeniti mängu võitja neile turniiritabelis järele.

Eelmises Ühisliiga kohtumises murdis Kalev üllatavalt hõlpsalt 85:63 maha soosikute sekka kuuluva Venemaa suurklubi Kaasani Unicsi. Zenit pidi sedaaegu omas saalis tunnistama Nižni Novgorodi paremust. Ja Kalev oli enne seda omakorda alistanud võõrsil Nižni.

Kui kõik käiks matemaatika põhjal, tähendaks see, et Kalev alistaks täna Zeniti. Õnneks või kahjuks korvpallis matemaatika ei loe. Zeniti hooajaalgus pole küll kõige lihtsam olnud, ent ometi on võetud juba mitu väga väärtuslikku võitu. Euroliigas kaotati debütandina küll alustuseks suurelt nii Berliini Albale kui ka Barcelonale, ent reedel saadi Pireuses lisaajal ülimagus 77:68 võit sealse Olympiakose üle. Ning VTB liigast on kirjas punkt Moskva CSKA üle – sel hooajal on juba maha murtud nii valitsev kui ka mõne aasta tagune Euroliiga võitja!

Zenit jäi pärast Pireuses saadud võitu päevaks Kreekasse ja sõitis sealt eile otse Tallinna. Peatreener Joan Plaza sõnul ei tohi Unicsit nii kindlalt võitnud meeskonda mingil moel alahinnata. «Kalev on kaitses hea, rünnakul tegutsetakse aga väga mitmekülgselt, nad on uskumatult ohtlikud. Mängitakse kiirelt, kõik mehed võivad kaugelt visata. Nõuan oma mängijatelt sajaprotsendilist keskendumist,» rääkis Plaza.

Tema Kalevi kolleeg Roberts Štelmahers märkis, et kohtumiseks valmistumisel ei tasu vaadata Euro-, vaid Ühisliiga videoid. «Ühisliigas peab neil mänguks üles antavasse rivistusse kuuluma kuus venelast, Euroliigas mitte,» tõi lätlasest loots välja olulise vahe. Pireuses sepistasidki põhimõtteliselt võidu kaheksa välismaalast, kellest kaks peab Plaza täna platsi kõrvale jätma.

«Juba meie Nižnis saadud võidu järel teadis Unics, et neil võib probleeme tulla. Kuid tõestasime, et võime tippklubi ka niisuguses olukorras võita. Püüame seda ka Zeniti vastu teha, kõik lähevad võitlema võidu eest. Meeleolu on positiivne, kuidas välja tuleb, näitab juba mäng,» lisas Štelmahers.

Kõik üksteist kalevlast on terved ja mänguvalmis. Uusim täiendus Ryan Richards on juhendaja sõnul õigest vormist veel kaugel. Eesliini otsitakse jätkuvalt veel üht sobiva hinna-kvaliteedi suhtega mängijat.

Ühisliiga liider Himki jätkab täisedu, viie võiduga. Eile said himkilased kodusaalis 73:56 jagu Astanast. Seda vaatamata asjaolule, et eri probleemide tõttu ei saanud kaasa teha tagaliini põhimehed Aleksei Šved, Stefan Jović ega Chris Kramer, lisaks pole endiselt mänguvalmis NBAst naasnud tsenter Timofei Mozgov.

Kõigist Kalevi Ühisliiga mängudest teevad hooaja jooksul ülekande Kanal 12 ja postimees.ee.

VTB Ühisliiga

Turniiritabel

Himki 5 võitu ja 0 kaotust

Nižni Novgorod 3-1

Jenissei 3-1

CSKA 3-2

Kalev/Cramo 2-1

Zenit 2-1

Lokomotiv-Kuban 2-1

Unics 1-2

Astana 1-2

Zielona Gora 1-3

Parma 0-3

Avtodor 0-3

Tsmoki 0-3

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles