Lühifilm, milles lööb kaasa maskita nublu, valiti Londonis parimaks tudengifilmiks

Elu24
Copy
Franz Malmsten ja Frida Jantson-Köstner lühifilmis «Jahiloom».
Franz Malmsten ja Frida Jantson-Köstner lühifilmis «Jahiloom». Foto: Kuvatõmmis treilerist

Eesti lühifilm «Jahiloom» pärjati Inglismaal Londonis SEIFF 2019 filmifestivalil parima tudengifilmi tiitliga. Auhinda käis vastu võtmas filmi peaosatäitja Franz Malmsten.

Reedest pühapäevani toimunud filmifestivalil SEIFF 2019 (Satisfied Eye International Film Festival ehk rahuloleva silma rahvusvaheline filmifestival) valiti parimaks tudengifilmiks Eesti lühifilm «Jahiloom».

Auhinna võttis vastu filmis osalenud näitleja Franz Malmsten. «Suur tänu festivali žüriile ja Londoni publikule! Ja õnnitlused tervele «Jahilooma» meeskonnale, näitlejatele ja sõpradele imelise töö ja toetuse eest!» kirjutati filmi Facebooki lehel.

Colombia režissööri Jerónimo Sarmiento 2018. aasta lühifilm räägib Eesti väikekülas elavatest teismelistest, kes ebatavalise jahimänguga oma vaba aega sisustavad, vahendab Postimehe kultuuriportaal. Filmis löövad kaasa mitmed noored näitlejad, nende seas ka räppar nublu, kes toona veel tuntud polnud ning oma nägu ei varjanud.

Filmi on pooleteise aasta jooksul näidatud paljudel rahvusvahelistel filmifestivalidel, sh USAs Palm Springsi ShortFestil programmi Wild at Heart raames. Tegemist on Põhja-Ameerika olulisima lühifilmide festivaliga, kuhu esitati 2018. aastal üle 4200 filmi, millest valiti välja umbes 300.

Mullu oktoobris näidati filmi New Yorgi Balti filmide festivalil, kus linastusid muuhulgas ka kodumaine dokkfilm «Rodeo» ja komöödia «Sangarid».

Vaata filmi treilerit, kust vilksab läbi ka nublu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles