Nädala uued filmid: Müstikahullus, mõrvalaine, tappev sõnum, pisararohke sõjadraama ja piinatud Ewan McGregor

Spekter
Copy
Rebecca Ferguson ja Ewan McGregor «Doktor uni» esilinastusel
Rebecca Ferguson ja Ewan McGregor «Doktor uni» esilinastusel Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

8. november toob kinodesse kamaluga hirmsaid läbielamisi.

Kubricku «Hiilguse» õudused jätkuvad: Piinatud Ewan McGregor päästab õudukas «Doktor uni» lapsi verejanulise kultuse käest

Stanley Kubricu «Hiilguse» igipõlised fännid saavad novembrikuus oma luupainajatele lisa Mike Flanagani õudusfilmi «Doktor uni» (Doctor Sleep) näol, milles Ewan McGregor kehastab meest, kes pole keegi muu kui filmiklassikas tuntud koridoristseenides mänguatoga ringi vuranud poiss Danny Torrance täiskasvanuna.

Stephen Kingi romaanil põhinevas loos püüab mitte just kõige õnnelikumat elu elanud Danny väikelinnas elades ning hooldekodus töötades kuidagimoodi toime tulla oma lapsepõlvetraumade ja alkoholismiga, aga ka oma «hiilguse» ehk maagiliste võimete jäänustega. Sündmused võtavad äkilise pöörde, kui selgub, et hirmuäratav kultus Tõeline Sõlm jahib lapsi, kes samuti omavad seda salapärast «hiilgust», mis Danny'tki alati saatnud, et nende abil toita oma surematust ning seda äärmiselt jubedal ja piinaval moel. Loomulikult viivad sündmused taaskord välja Overlooki hotelli, kus Danny kord hirmsaid aegu üle pidi elama. 

Režissöör Flanagan on öelnud, et filmist ei tasuks siiski otsida võrdlusi Kubricku ekraanitaiesega ning tegu on hoopis omamoodi filmiga. Kirjanik Stephen King aga on avaldanud usku, et tegu on täiesti ajusid plahvatama paneva elamusega, seega hoidke alt!

Apollo Kinodes alates 8. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 



Ameeriklaste kangelasdraamas «Midway lahing» valatakse pisaraid ja kuulirahet

Ajalooline sõjafilm «Midway lahing» (Midway) toob novembris kinoekraanile ameeriklaste kangelasloo.

Midway lahing oli 4. juunist kuni 7. juunini 1942 Vaikse ookeani Midway saartel USA ja Jaapani merevägede vahel toimunud lahing, mis lõppes jaapanlaste lüüasaamisega.

Lahing leidis aset pool aastat pärast jaapanlaste ootamatut rünnakut Hawaii saartel asuvale Ameerika Ühendriikide Pearl Harbori mereväebaasile, mis viis Ameerika Ühendriikide astumiseni Teise maailmasõtta.

Rajude lahingustseenidega linaloos astub üles terve staaride plejaad: Luke Evans, Patrick Wilson, Ed Skrein, Mandy Moore, Woody Harrelson, Dennis Quaid, Nick Jonas jt.

Apollo Kinodes alates 8. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Selgeltnägijate tuleproov 19. sajandi moodi: Vene filmis «Üheksas ohver» toob esoteerikahullus Peterburi mõrvalaine

Ülipõnevas õudussugemetega Vene mängufilmis «Üheksas ohver» (Девятая) hakkavad hargnema sündmused, mis ajaksid ka kangematel sensitiividel kuklakarvad turri.

19. sajandi lõpu Peterburi on vallutanud kirg okultismi ja esoteerika vastu. Inglannast meedium Olivia Reed saabub Vene tsaaririigi pealinna võõrusetendustele ja tema spiritistlikud seansid toovad kokku suured rahvamassid. Samal ajal toimub linnas saladuslike rituaalmõrvade seeria: otse tänavatel röövitakse tüdrukuid ning nende moonutatud laibad leitakse linna eri paigust. Uurimisega hakkavad tegelema noor politseiohvitser Rostov ja tema abiline Ganin. Iga uue ohvriga muutub lugu üha segasemaks. Kahtlused viivad Rostovi Olivia juurde lootuses, et naise tõelised või teeseldud oskused hukkunute vaime välja kutsuda suudavad juhatada uurijad mõrvari jälgedele.

Apollo Kinodes alates 8. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Dramaatilises Vene põnevikus «Sõnum» võitleb süütuna vangis istunud mees armastuse ja kättemaksu nimel

Rahvusvaheliste kassahittide kõrval hetkel kodumaal kõige menukam Vene film «Sõnum» (Tекст) jõuab 8. novembril ka Eesti kinodesse. 27-aastane Ilja Gorjunov (Aleksander Petrov) veetis seitse aastat vanglas, lavastatuna süüdi narkoäris. Vabanedes saab mees aru, et endist elu, mida ta taga igatses, pole enam olemas. Kuigi ta trellide taga viibides kättemaksu ei ihanud, näib see nüüd ainsa mõeldava võimalusena. Politseinik (Ivan Jankovski), kelle süü läbi ta vabaduse kaotas, peab selle eest tasuma!

Pingelise põnevusfilmi «Sõnum» peaosas on idanaabrite superstaar Aleksandr Petrov («Sangar», «T-34»). Filmi lavastas Klim Šipenko («Saljut-7: Päästemissioon»), stsenaariumi kirjutas üks arvutimängu «Metro 2033» loojatest Dmitri Gluhhovski oma menuromaani alusel.

Apollo Kinodes alates 8. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles