Menuka sõjaromaani esitlus oleks peaaegu ära jäänud

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tiina Kaalepi ja Taavi Liiase ees laual on romaani «Talibani pojad» esimese trüki viimased eksemplarid.
Tiina Kaalepi ja Taavi Liiase ees laual on romaani «Talibani pojad» esimese trüki viimased eksemplarid. Foto: Raimu Hanson

Taavi Liiase sõjaromaani «Talibani pojad» esitlus Tartu Rahva Raamatus oleks peaaegu ära jäänud. Romaani välja andnud kirjastuse Hea Lugu tegevjuht Tiina Kaalep juhatas esitluse sisse nendinguga, et esimene trükk on sama hästi kui otsas. Tema ja autori ees laual olid viimased eksemplarid.

Romaan «Talibani pojad».
Romaan «Talibani pojad». Foto: Repro

Menuka romaani «Talibani pojad» autor, Kaitseliidu Tartu maleva väljaõppe- ja operatiivsektsiooni hiljutine ülem Taavi Liias vastas küsimustele. Esitlusele oli kogunenud palju raamatuhuvilisi, kelle hulgas hakkas silma rohkesti noori sirge rühiga mehi. Septembris asus Liias õppima kaitseväe akadeemia magistriõppes sõjateadust ja -tehnoloogiat.

Sõjaromaan on inspireeritud autori Afganistani missioonist aastail 2012–2013. Ta käis ka 2010. aastal missioonil Kosovos. Mõlemad missioonid kestsid seitse kuud.

Romaani «Talibani pojad» järgmine esitlus on teisipäeval Tallinnas Viru Rahva Raamatus. Selleks ajaks valmib kirjastuse tegevjuhi teada uus tiraaž.

Intervjuu Taavi Liiasega avaldas Tartu Postimees 2. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles