Tallinna tantsuteater esietendab ERMis pidupäevase lavastuse

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Joonas Tagel (horisontaalselt) ja Jack Traylen on lavastuse loojad ja esitajad.
Joonas Tagel (horisontaalselt) ja Jack Traylen on lavastuse loojad ja esitajad. Foto: Maris Savik / Tallinna tantsuteater

7. novembril esietendub ERMi ajutiste näituste saalis Tallinna tantsuteatri kümnenda aastapäeva puhul lavastus «Celebration piece». Lavastajad-tantsijad on Joonas Tagel ja Jack Traylen.

Joonas Tageli sõnul on lavastuse algideeks võetud sündmuste tähistamine. Tantsuline absurd ja komöödia näitavad, kuidas me tähistame sündmusi teistega ja iseendas.

Tallinna tantsuteatri juhi ja produtsendi Heili Lindepuu sõnul teeb lavastuse põnevaks ka loojate erinev tantsutaust. «Tänu sellele põimub laval mitmekesine ja ainulaadne liikumiskeel, mis allub siiski liikumisrõõmule,» lisas ta.

Joonas Tagel on lõpetanud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti eriala, hetkel õpib Eesti muusika- ja teatriakadeemias rahvusvahelises füüsilise teatri magistrantuuris. Ühtlasi on ta üks nüüdistantsu õpetajaid Tallinna balletikoolis.

Austraaliast pärit Jack Traylen köitis Vanemuises publiku tähelepanu ja on enda mitmekesiste rollide eest olnud nomineeritud Eesti teatri aastaauhinnale. Koreograafina pälvis ta eelmisel aastal tunnustuse Eesti noorte koreograafide konkursil.

Lavastuse «Celebration piece» helilooja Adam Herd on samuti Austraaliast  ja on praegu doktorantuuris Sibeliuse akadeemias Helsingis.

Tallinna tantsuteater on väiketeater, mis loodi 2009. aasta sügisel ja jõudis esimese esietenduseni alles viis kuud hiljem. «Nii oleme enda erisündmused jaganud ka kogu hooaja peale laiali,» ütles Heili Lindepuu.

Lisaks erinevatest lähtepunktidest inspireeritud spetsiaalselt ümmarguseks aastapäevaks loodud lavastustele toimuvad üle Eesti õpitoad ja arendatakse ka aktiivsemalt tantsuelu Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles