Ja lõpuks jääb vaid armastus (1)

Kristi Pärn-Valdoja
, ajakiri SÄDE
Copy
Elizabeth McGovern ja Gabriel Byrne telesarjas «Maailmade sõda»
Elizabeth McGovern ja Gabriel Byrne telesarjas «Maailmade sõda» Foto: FOX

Mis juhtub siis, kui kõik su ümber kokku variseb? Foxi uue seriaali «Maailmade sõda» ühed peategelased, «Downton Abbeyst» tuntud näitleja ja muusik Elizabeth McGovern ning iiri näitleja ja lavastaja Gabriel Byrne vastavad sellele küsimusele Ewert and The Two Dragonsi laulu pealkirjaga: «In the End There’s Only Love».

H. G. Wellsi ajatut «Maailmade sõda» on korduvalt ekraniseeritud ja tänavugi valmis sellest lausa kaks seriaali: üks BBC-l ja teine Foxil. Möödunud nädalal Foxi kanalil esilinastunud trillerliku vaibiga versioon on toodud tänapäeva Euroopasse ja seeal vaadeldakse muu hulgas, kuidas käituvad inimesed siis, kui on ühed vähestest ellujäänutest. Postimees kohtus ühtede sarja peaosatäitjat, Gabriel Byrne’i ja Elizabeth McGoverniga «Maailmade sõja» pressipäeval Pariisis.

Teil mõlemal on selja taga pikk ja põnev filmi-, teatri- ning televisioonikarjäär. Mille järgi te oma rolle valite ja mis teid «Maailmade sõja» uusversioonis köitis?

McGovern: Mind peab lugu intrigeerima. «Maailmade sõja» puhul intrigeeris idee, kuidas inimesed käituvad, kui seisavad silmitsi väljastpoolt tulnud ohuga. See on küsimus, mille Wells esitas aastal 1890 ja mis mõjub endiselt aktuaalsena. Jälgida, kuidas inimesed sellises situatsioonis käituvad ja mida ütleb see kõik meie, inimolendite kohta üldse, on väga huvitav. Ja arvestades, millises seisus maailm tänapäeval on, millised ohud valitsevad, kas või globaalne soojenemine, ja kui lõhestunud me oleme – on riike, kus ehitatakse piiride asemele müüre, eks ole –, ja kogu tehnoloogia arengut, muutub teema veel eriti huvitavaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles