Riigieksamid 2019: Sakala eragümnaasium ja Sütevaka tõusid inglise keeles tippu (2)

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Aega atra seada on: 2015. aasta eesti keele riigieksam toimub 27. aprillil, inglise keel 4.–8. maini, matemaatika 21. mail.
Aega atra seada on: 2015. aasta eesti keele riigieksam toimub 27. aprillil, inglise keel 4.–8. maini, matemaatika 21. mail. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Inglise keele riigieksami tulemustes tegid suure hüppe Sakala eragümnaasium, mis tõusis kuueteistkümne koha võrra esimesele positsioonile, ja Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium, mis on tõusnud üksteist kohta ülespoole.

Mullune teine, Tallinna 21. kool on kukkunud kuuendale kohale ja Prantsuse lütseum langes esikümnest välja.

Inglise keele riigieksami puhul on kõige võimsamalt enda mullust tulemust ületanud Aravate keskkool ja Räpina ühisgümnaasium. Aravate tõusis 85 kohta ja jõudis tänavu 27. kohale. Räpina tõus on veelgi järsem – 101 kohta, ja 32. inglise keele eksami tulemusega kool.

 

Tähelepanuväärne on kindlasti Saue ja Kiili gümnaasiumi võimas tõus – esimene tõusis 25 ja teine 41 kohta, nüüd on nad siis vastavalt 11. ja 13. positsioonil.

Esiotsa koolidest on suure tõusu teinud ka Narva vanalinna riigikool (eksaminande ainult kaheksa) ja Tallinna Järveotsa gümnaasium, mis on tõusnud 36 kohta 20. kohale.

Tähelepanuväärne on ka Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi paranenud tulemus – tõus 49 kohta, positsioon 24.

Kuna inglise keele eksamil keskmist hinnet ei olnud võimalik kasutada, siis kasutati valemit, mis arvestab B1 või B2/C1/C2 taseme saavutanud õpilaste arvu ning kõigi eksami tegijate seast positiivse tulemuse saanud õpilaste osakaalu. Kuigi C1- ja C2-tase on kõrgemad kui B2, arvestati neid siiski sama tugevusena, sest C-taseme eksamid on tasulised ega ole kättesaadavad kõigile õpilastele ning poleks sobilik, kui kohta edetabelis määrab õpilase maksevõime.

Inglise keele punktisumma arvutamise valem on: ((5*B1-taseme saavutanud õpilaste protsent) + 10*(B2+C1+C2 taseme saavutanud õpilaste protsent))*vähemalt B1-taseme saavutanud õpilaste protsent/1000 = inglise keele punktisumma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles