Gerd Kanter: midagi on vaja ette võtta, muidu sõidetakse meist ka edaspidi trammiga üle (1)

Toimetas Kris Ilves
Copy
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Eero Vabamägi

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) teatas hiljuti, et Teemantliiga põhiprogrammist on välja heidetud mitmed alad, sealhulgas Eestile kulda ja karda toonud kettaheide. IAAFi otsus on sportlastelt ja treeneritelt saanud negatiivse hinnangu.

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter rääkis Vikerraadio saates «Spordipühapäev», et on IAAFi presidendi Sebastian Coega sel teemal suhelnud. Tõsi, mitte eriti pikalt. Ka Kanter kuulub leeri, kes pole IAAFi otsusega rahul.

«Loodan, et meil on midagi võimalik teha, sest vastasel juhul on see täna kettaheide, aga läheb veel paar aastat mööda ja siis öeldakse, et võtame kuulitõuke ja odaviske ka välja,» ütles Kanter, vahendab ERRi spordiportaal. «Ma arvan, et on vaja midagi ette võtta, muidu meist sõidetakse ka edaspidi trammiga üle,» tõdes Kanter.

Ta lisas: «Tuleb rahvusvahelisele kergejõustikuliidule selgeks teha, et kergejõustik on ikkagi tervik, mis koosneb väga paljudest erinevatest aladest ja kui me hakkame neid ükshaaval programmist eemaldama, siis see kindlasti ei ole meie tulevik.»

Loe refereeritud artikli täisteksti ERRi spordiportaalist

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles