Vangistatud kirjanike päeval tuletatakse meelde neid, kelle sõna ei ole vaba

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Austraalia kirjanik Harry Nicolaides mõisteti süüdi Tai kroonprintsi solvamises. Kokku veetis Nicolaides vangis kolm aastat.
Austraalia kirjanik Harry Nicolaides mõisteti süüdi Tai kroonprintsi solvamises. Kokku veetis Nicolaides vangis kolm aastat. Foto: SUKREE SUKPLANG/REUTERS

15. november on üleilmne vangistatud kirjanike päev. Eesti PEN korraldab sel puhul kell 18 Eesti Kirjanike Liidus vangistatud kirjanike õhtu.

Selleaastane fookus on sellistel autoritel nagu Stella Nyanzi, Lydia Cacho, Galal El-Behairi, Nedim Türfent ja Shakthika Sathkumara.

Kirjanikke tutvustavad ja nende loomingut esitavad Hanneleele Kaldmaa, Mari Peegel, Mihkel Kaevats, PI Filimonov ja Kätlin Kaldmaa.

Igal aastal 15. novembril on vangistatud kirjanike päev, mida peetakse alates 1981. aastast. Päeva eesmärgiks on tunnustada ja toetada kirjanikke, kelle sõnavabadust on piiratud ja kelle inimõigusi on rikutud. Ühtlasi mälestatakse neid kirjanikke, kes on oma sõnajulguse tõttu hukka saanud. PEN andmetel on ainuüksi 2007. ja 2008. aasta vahel surma saanud vähemalt 39 kirjanikku, kelle surma asjaolud on seotud elukutsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles