Helme teadis Järviku ja Soosaare sidemetest juba varem: oleme puudutanud seda teemat (16)

Elo Mõttus-Leppik
Copy

Peaminister Jüri Ratas ja EKRE aseesimees Martin Helme ei kiirustanud Mart Järvikut hukka mõistma tema sidemete tõttu PRIA-skandaali keskmesse sattunud ettevõtja Rein Soosaarega.

«Kui te panete geni.ee-sse sisse, siis te suudate tuvastada hõimluse ükskõik kellega Eestis ja veel võib-olla Michael Jacksoniga ka,» teatas EKRE aseesimees Martin Helme Kanal 2 uudistesaatele «Reporter». «See, kui keegi käis kellegagi maakoolis põhikoolis koos, andke andeks, ma ei ole nii vana, aga ma ka ei mäleta kõiki algkoolikaaslasi ei nime- ega nägupidi.»

Martin Helme tunnistas, et teadis Järviku ja Soosaare sidemetest enne tänast Postimehe lugu. «Oleme puudutanud seda teemat ja tema vastus on see, et sellist lähedast sõprust, mida võiks siin ette heita, ei ole.»

Ka Jüri Ratas ei kiirustanud uue info valguses Järvikut hukka mõistma. «Meil on 1,3 miljonit elanikku, me vist teame päris paljusid eestlasi ja meil on palju sugulasi ja hõimlasi siin Eestimaal. Selle põhjal öelda mingid lõppjäreldused ei ole kindlasti õige.»

Reformierakonna esimehe Kaja Kallase hinnangul on aga põhjuseid Järviku vallandamiseks piisavalt. «Täna Postimehes avaldatu valguses, kust selgub, et mitte ainult ei olnud Urmas Arumäel huvide konflikt, vaid selgelt oli ka ministril, mina küsin, kui palju tõendeid teil veel vaja on?» Kaja Kallas ei pea õigeks, et ministri ametist vabastamise viivitamiseks on asja uurima pandud riigisekretär.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles