Evestus: Järviku asjus moodustatud komisjonil pole pädevust (11)

Copy
Steven-Hristo Evestus.
Steven-Hristo Evestus. Foto: Eero Vabamägi

Peaminister Jüri Ratase ülesandel moodustatud komisjonil, mis peab kümne päeva jooksul esitama järeldused maaeluminister Mart Järviku haldusala kohta tekkinud küsimustes, pole vajalikku pädevust ning peaministri otsuse taga võib aimata soovi venitada aega, arvab Korruptsioonivaba Eesti juhatuse liige Steven-Hristo Evestus.

Steven-Hristo Evestus rääkis «Ringvaates», et riigisekretär Taimar Peterkopi moodustatud komisjoni liikmete professionaalsuses pole küll põhjust kahelda, kuid ei tohi unustada, et samas faktis on juba käivitatud kriminaalmenetlus.

«See tähendab seda, et tegelikult ei ole võimalik teist samasugust menetlust läbi viia. Ehk siis sellel komisjonil ei ole loomulikult sellist pädevust, et efektiivselt ja kõiki võimalusi kasutades teha kindlaks need täpsed võimalikud kuriteo skeemid,» rõhutas Evestus.

Küsimusele, kas tegemist on valitsuse poliitilise mänguga, vastas Evestus, et komisjoni loomise üks põhjusi võib olla soov võita aega.

Ühtlasi avaldas Evestus arvamust, et oleks olnud tervitatav, kui peaminister oleks oma nõunikega suutnud maaeluminister Mart Järviku tegevuse suhtes kujundada seisukoha praeguseks juba välja, seda just eetilise poole pealt.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles