Ronaldo: rekordid on ületamiseks ja purustan ühe võimsama

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ronaldo meeskonnakaaslastega järjekordset väravat tähistamas.
Ronaldo meeskonnakaaslastega järjekordset väravat tähistamas. Foto: Gerry Schmit via www.imago-images.de/imago images/Gerry Schmit

Portugali jalgpallikoondise talisman Cristiano Ronaldo lõi EM-valikturniiri viimases kohtumises Luksemburgi vastu rahvuskoondises 99. värava ning absoluutne rekord jääb kümne värava kaugusele. 

Kõigi aegade rekordit hoiab enda nimel Iraani jalgpallur Ali Daei, kelle arvele jäi 149 kohtumisega 109 väravat. Äsja Portugaliga EMile kvalifitseerunud Ronaldo jääb temast 10 värava kaugusele. Järgmine võimalus väravaarvet kasvatada on tuleva aasta märtsis, kui taas rahvuskoondised kogunema hakkavad ja üksteisega maavõistlusi peavad. 

Ronaldo arvele jäi selles valiktsüklis 11 tabamust, millega ta jäi alla ainult Inglismaa koondise ründajale Harry Kane'le, kes suutis ühe võrra enam skoorida. 

«Rekordid on ületamiseks ning see on üks, mille ma purustan,» ütles Ronaldo pärast mängu Luksemburgiga. «Olgugi, et ma pole hetkel tippvormis, siis annan riiki esindades alati endast kõik.»

Portugal läheb EMile vastu tiitlikaitsjana ning Ronaldo arvas, et väga võimas oleks rekord just sel turniiril lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles