Vana foto räägib: kas tunned ära lauljatari, kes sel pildil oma kuldse mobla üle nii õnnelik on?

Elu24
Copy
Milline tuntud eesti lauljatar on pildil?
Milline tuntud eesti lauljatar on pildil? Foto: Peeter Langovits

Olid ajad, mil «Kaks takti ette» koondas telerite ette tuhanded ja tuhaded eestimaalased, kes ootasid põnevusega noorte lauljate etteasteid. Just sellest saatest sai tuule tiibadesse toona kõigest 16-aastane lauljatar, kes saavutas 1997. aasta lauluvõistlusel ka publikulemmiku tiitli.

Kes on pildil?
Kes on pildil? Foto: Peeter Langovits

Pildil on armastatud laulja ja näitleja Hanna-Liina Võsa.

«Pilt on tehtud «Kaks takti ette» finaalis 1997. aastal, kus ma võitsin publikulemmiku preemia ja sellega kaasnes uhiuus Philips Fizz kuldne mobiiltelefon,» meenutab Võsa.

«See oli väga eriline. Kurvastus oli suur, kui hiljem skaudilaagris olles see mu traksipükste taskust kruusateele kukkus ja sellest jalgratastega üle sõideti,» lisab ta.

Hanna-Liina Võsa 2016. aastal.
Hanna-Liina Võsa 2016. aastal. Foto: JUSS SASKA/Scanpix

1997. aasta võistluse «Kaks takti ette» võitis ülekaalukalt Haljalast pärit Gerli Padar. Teise koha sai Hanna Pruuli, kolmandale kohale tuli Vaiko Eplik, neljandaks jäi Freddy Tomingas, viiendale kohale jäi Hanna-Liina Võsa.

Hanna-Liina Võsa lõpetas Viimsi Keskkooli aastal 1999. Seejärel õppis ta New Yorgis mainekas Ameerika Muusikali- ja Draamaakadeemias (AMDA), mille lõpetas muusikaliartisti kvalifikatsiooniga, kirjutab Vikipeedia.

Esimesteks rollideks professionaalsel teatrilaval olid Tuptimi osa muusikalis «Kuningas ja mina» ja Audrey muusikalis «Väike õuduste pood». Hiljem on Võsa osalenud paljudes muusikalides, neist olulisimad «Hüljatud», «Hull sinu järele!»), «West Side'i lugu» ja «Ooperifantoom».

2016. aastal avas ta Hanna-Liina Võsa muusikalikooli.

Samal aastal sai lauljatar esimest korda emaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles