Tallinn Film Wonderland filmilinnaku ehitus algab tuleval aastal, keskus avaneb 2022

Spekter
Copy
Filmivõtted (Greta Gerwigi film «Väikesed naised»)
Filmivõtted (Greta Gerwigi film «Väikesed naised») Foto: SCANPIX

Uue nädala alguses kergitatakse saladuskatet pikka aega arenduses olnud Tallinna filmilinnaku Tallinn Film Wonderlandi projektilt. 

«Tallinn Film Wonderlandi rajamisest on räägitud kaua. Viimaks on selles osas suur samm edasi astutud ning Baltikumi tänapäevaseima filmitööstuse keskuse ehitusega alustatakse juba järgmisel aastal,» seisab ajakirjanikele saadetud kutses pressikohtumisele 25. novembril. 

Projekti tutvustatakse kui Eesti oma Hollywoodi ning pressisündmusel tuleb juttu nii filmilinnaku vajalikkusest, investeeringutest kui ka keskuse täpsemast valmimise ajakavast. 

«Tallinna linna ja Tallinna Filmilinnaku koostöös saab reaalsuseks Eesti oma Hollywood. Põhja-Tallinnasse, Paljassaare poolsaarele planeeritav filmitööstuse keskus on Baltikumi moodsaim ja mitmekülgseim kompleks, mis hõlmab nii Läänemere suurimat stuudiokompleksi kui ka Eesti filmitööstuse erinevaid ettevõtteid,» seisab teates.

Projekti esimeses etapis valmivad stuudiod ja abiruumid 2022. aastaks. Tallinna linn investeerib AS Tallinna Tööstuspargid kaudu projekti 4–6 miljonit eurot eesmärgiga soodustada majanduskasvu ja luua uusi töökohti kultuuri valdkonnas.

Seni on just nüüdisaegse stuudio puudumine pärssinud audiovisuaalse sektori kasvu ja teenuste eksporti, sh suurte filmiprojektide toimumist Eestis.

Uue linnaku lisandumine toetab kohalikku filmitööstust ning motiveerib uute filmitegijate pealekasvu – innovaatiline ja moodsa tehnoloogiaga varustatud keskus annab võimaluse tegeleda väga eriilmeliste filmiprojektidega.

Pressikonverentsil saavad sõna Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu, Tallinn Film Wonderlandi tegevjuht Gren Noormets, Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp, Allfilmi produtsent Ivo Felt  ja Nafta filmi produtsent Esko Rips. Kohal on ka teised filmikultuuriga seotud isikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles