Algab esimene Virumaa muusikafestival

Kultuuritoimetus
Copy
Toomas Vavilov
Toomas Vavilov Foto: Sille Annuk

26. novembril saab alguse kuni 2. detsembrini kestev Virumaa muusikafestival, mis on loodud eesmärgiga pakkuda Ida- ja Lääne-Virumaa piirkonnas kontserdielamusi Eesti väljapaistvaimate muusikute esitusel. Esimesel festivalil toimub kokku seitse kontserti. Noorteprogrammi raames korraldavad tippmuusikud muusikakoolides erinevate instrumentide õpitube. Jõhvi üldhariduskoolides toimuvad koolikontserdid.

«On hea meel pakkuda võimalust Virumaa elanikele kohtuda Eesti parimate muusikutega,» ütleb festivali kunstiline juht Pille Lill ja lisab: «Tunnen rõõmu ka selle üle, et muusikute meisterlikkusest saavad osa nii Jõhvi üldhariduskoolide õpilased kui ka Väike-Maarja, Jõhvi, Kunda, Rakvere ja Kohtla-Järve muusikakoolide noored muusikud ja piirkonna muusikahuvilised.»

Festivali avakontsert toimub 26. novembril kell 18 Iisaku rahvamajas, kus esinevad Eesti tippsolistid Virgo Veldi (sakasofon), Toomas Vavilov (klarnet) ja Marko Martin (klaver). 27. novembril kell 18 Väike-Maarja seltsimajas koostöös Väike-Maarja muusikafestivaliga astub lavale tunnustust leidnud akordioniduo Mikk Langeproon ja Henry Zibo ning 28. novembril kell 18 Roela rahvamajas esinevad Pille Lill (sopran), Kristina Kriit (viiul) ja Piia Paemurru (klaver). Aseri rahvamajas 29. novembril kell 18 kuuleb publik Oksana Sinkovat (flööt) ja Lea Leitenit (klaver) ning 30. novembril kell 18 Kohtla-Järve kultuurimajas esinevad Kristina Vähi (sopran), Aare Saal (bariton, RO Estonia) ja Ralf Taal (klaver).    

Festival teeb kummarduse varalahkunud tenorile Vello Jürnale tema 60nda sünniaastapäeva tähistamiseks. Vello sõbrad ja pereliikmed tulevad kokku nii Väike-Maarjas 1. detsembril kell 18.30 kui ka Tallinna Raekojas 2. detsembril kell 19 ning meenutavad sõprust väljapaistva tenoriga. Muusikalist naudingut pakuvad ooperilengend Margarita Voites, Marion Melnik, Alla Popova, Aare Saal, Oliver Kuusik, Alar Haak, klaveril Piia Paemurru, õhtuid juhib Vello Jürna pikaaegne lavapartner Pille Lill.

Kontserdid Virumaal on publikule vaba sissepääsuga ning oodatud on pered koos lastega. Tallinna Raekoja piletid on müügil Piletilevis hinnaga 7 eurot ja 15 eurot.

Festivali korraldab muusikute fond PLMF. Toetajate seas on kultuuriministeerium ja mitmed Virumaa vallad.

2003. aastal loodud Muusikute fond PLMF on Eestis esimene ja siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis toetab järjepidevalt Eesti muusikatalentide käekäiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles