Hedvig Hansoni hetked Kurt Ellinguga

Hedvig Hanson
Copy
Kurt Elling esineb Alexela Kontserdimajas 10. detsembril. Fotomeenutus on aga 2012. aastast, mil Ellinguga koos laulis ühe laulu ka Hedvig Hanson.
Kurt Elling esineb Alexela Kontserdimajas 10. detsembril. Fotomeenutus on aga 2012. aastast, mil Ellinguga koos laulis ühe laulu ka Hedvig Hanson. Foto: Kaupo Kikkas

Jõulujazzil esinev džässlaulja Kurt Elling usub, et suudab lauldes veel sügavamale jõuda.

Olen olnud Ameerika džässlaulja Kurt Ellingu austaja tema esimesest albumist peale, 1995. aastast. Ta ei olnud siis veel võitnud Grammysid ega hääletatud kuulajate poolt korduvalt maailma parimaks meesdžässlauljaks. Kuigi ma tean, et paljudele on need võidud olulised, justkui laulja taseme tõestus ­­­– mida rohkem välist tunnustust, seda kõrgemad aktsiad! –, ei tahaks ma seda lugu kirjutades kasutada guugeldatud infot tema saavutuste kohta. Siin on minu isiklik lugu, minu hetked Kurt Ellinguga.

Nägin Kurt Ellingut esimest korda live’is just Eestis – see oli kinnine üritus 2002. aastal, kui E-Betoonelement korraldas kusagil Harku betoonitehases eksklusiivse džässkontserdi! Siiani mõtlen, kui uskumatu see oli! Tänapäeval esineb Elling maailma uhkeimates kontserdisaalides, toona esines ta oma trioga trööstitus tehases, aga elamuse sain eluks ajaks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles