Rahvusooperis Estonia tuuakse lavale operett «Krahv Luxemburg»

Kultuuritoimetus
Copy
«Krahv Luxemburg»
«Krahv Luxemburg» Foto: Veljo Poom

Täna, 24. jaanuaril esietendub rahvusooperis Estonia Franz Lehári operett «Krahv Luxemburg», mille lavastajaks ja kunstnikuks on Thomas Mika. Esietendust dirigeerib Kaspar Mänd, peaosades säravad Reigo Tamm või Mati Turi, Helen Lokuta või Janne Ševtšenko, Heldur Harry Põlda või Jaak Jõekallas, René Soom või Mart Laur ning Elina Nechayeva või Kadri Kõrvek.

Franz Lehár kuulus 20. sajandi armastatumate operetiheliloojate hulka, samas on tema «Krahv Luxemburg» on meelelahutusliku suunitlusega. Opereti haaravad valsi- ja polkameloodiad vahelduvad kaunite ballaadidega ning need on publikule rõõmu valmistanud juba enam kui 100 aastat.

Lavastaja Thomas Mika sõnul on «Krahv Luxemburg» operett, mida kuulates tuleb naeratus suule juba avamängu ajal. «Esmakordselt nooti süüvides ja libretot lugedes armusin tegelastesse ning teose muusikasse. On lihtsalt imeline, kuidas Lehár ning tema libretistid Bodanzky ja Willner käsitlevad elu ja armastust eri sfäärides ning erineva sotsiaalse staatusega inimeste vahel,» lausus lavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles