Järelvaadatav ⟩ Rakvere gümnaasiumi filmifestival

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Laupäeval, 8. veebruaril, vahendame otsepildis lühifilme, intervjuusid ja vaheklippe Rakvere gümnaasiumi filmifestivali finaalõhtult.
Ürituse otseülekanne algab Postimehe veebis kell 18.

Eelžürii otsuse põhjal tulevad õhtu jooksul näitamisele viis parimat õpilaskategooria- ja viis tudengikategooria lühifilmi, mida hindab kõrgetasemeline põhižürii.

​Kategooriate vahel on 20-minutiline paus, mille ajal saavad festivali külastajad kuulata võluvaid meloodiaid harfil Jaan Eerik Priksi esituses ja imetleda Athena kunstikooli noorte teemakohast näitust. Otseülekande jälgija ei jää ilma ühestki filmist, vaheklipist ega intervjuust.

Tänavune festival suundub tagasi juurte juurde – juureldakse olnu üle ja juurutatakse tulevaste põlvede armastust filmikunsti vastu. Ava- ja lõpuetenduste kunstiline kujundus ning festivali õhkkond ammutab inspiratsiooni looduse vundamendist – juurestikust.

Rakvere gümnaasiumi filmifestival on iga-aastane meeliköitev noorte korraldatav sündmus, mille ajalugu viib tagasi 2000. aastate algusesse. Koolisisene miniatuurne festival on aastate jooksul kasvanud vabariiklikult tuntud omanäoliseks elamuste nädalaks, mille külastajate arv küündib poole tuhandeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles