«Talve» filmiga suudavad võistelda vaid «Tõde ja õigus» ja «Klassikokkutulekud»

Kultuuritoimetus
Copy
«Talve»
«Talve» Foto: Filmikaader

Tänaseks on eesti filmide avanädalavahetuste esiviisik ajalooliste ja komöödiafilmide päralt. Eelmisel nädalal esilinastunud mängufilm «Talve» asetus «Tõde ja õiguse» ning «Klassikokkutuleku» triloogia kõrval 43 049  vaatajaga uhkesse esiviisikusse.

Martin Alguse kirjutatud «Talve» on viimane peatükk Oskar Lutsu Paunvere lugude põhjal valminud filmide reas. Ergo Kulla režissööridebüüt on saanud publikult äärmiselt sooja ja südamliku vastuvõtu ning jätkab kinolinadel üle Eesti.  Produtsent Kristian Taska sõnul on filmide edetabel ikka komöödiate ja ajalooliste filmide päralt olnud. ««Talves» on hea, sest ta on korraga mõlemat, nii komöödia kui ajalugu. Kuid veelgi tähtsam on see, et tegu on ju romantilise komöödiaga. Head sõbranädalat!»

«Talve» film kogub üha rohkem populaarsust ka Eestist väljaspool. Ülimalt menukalt läheb film meie põhjanaabrite juures Soomes, kus juba ette on müüdud välja märkimisväärne hulk linastusi. Filmi vastu on huvi tundnud väliseestlased Ameerikas ja mujal maailmas. 

Märkimsväärne on asjaolu, et «Talve» jõudis Eesti kinodes ekraanile täpselt 50 aastat pärast «Kevade» esilinastumist, andes Paunvere-saagale väärika ja helge lõpu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles