Eve Luik avab Tartus juubelinäituse

Kultuuritoimetus
Copy
Eve Luik. Sosin. 1989, õli, 115x95.
Eve Luik. Sosin. 1989, õli, 115x95. Foto: Repro

Tartus Jakobi galeriis avatakse laupäeval Eve Luige juubelinäitus «Iluotsija». Avamisel interpreteerib töid maalija ja kunstianalüütik Kaire Nurk. 

Näituse pealkiri «Iluotsija» viitab kunstniku läbitunnetatud tõekspidamistele. «Minu kunst on püüdlus luua nähtavat korda nähtamatu ürgkorra järgi,» on Luik öelnud.

Värskeimates, 2019. aasta suureformaadilistes abstraktsetes maalides saavutavad korra ja ilu mõiste uue dimensiooni ja energia. Näitus hõlmab tema loomingut läbi nelja kümnendi, mahukaima osa moodustavadki viimase aasta tööd.

Eve Luik (1949) on tegelnud maali ja graafikaga 1965. aastast. Esimene üksiknäitus oli aastal 1972, tollal reklaamikunstnikuna. 1973. valmisid esimesed eksliibrised. Aastast 1992 kuulub Eve Luik Eesti Kunstnike Liitu. Samast aastast õpetab ta Tartu Lastekunstikoolis.

Pikka aega on ta praktiseerinud ida võitlusstiile imiteerivat Chi-Jog-Katat ja 10 aastat ka ise neid treeninguid läbi viinud.

Luige teoseid on eksponeeritud näitustel Eestis, Itaalias, Šveitsis, Hiinas ja Jaapanis, neid on reprodutseeritud ka postkaartidel, plakatitel, ajakirjades ja raamatutes. Tema looming on leidnud tee paljudesse erakogudesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles