Tallinn Music Week lükkub koroonaviiruse hirmus augustisse

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinn Music Week 2019: Hiphop lava
Tallinn Music Week 2019: Hiphop lava Foto: Madis Sinivee/Postimees

Uue muusika festival ja muusikatööstuse konverents Tallinn Music Week (TMW) otsustas koroonaviirusest tingitud riskide tõttu lükata 25.–29. märtsil toimuma pidanud festivali edasi augustisse. 

TMW korraldustiim otsustas 9. märtsil erakorralisel koosolekul lükata festival edasi augusti lõppu, 26.–30. augustile. Algselt plaanitud ajal 29. märtsil leiab aset Eesti publikule suunatud TMW Paldiski Pühapäev Lääne-Harju valla keskuses.

Kuigi koroonaviiruse kohapealse laialdase leviku tõenäosus Eestis ei ole kõrge, on TMW kui välisesinejate ja -külalistega ürituse korraldusega seotud hulk riske. Lisaks esinejate, töötajate ja publiku tervise kaitsele mõjutasid otsust erinevate riikide ja lennufirmade kehtestatavate reisipiirangute ettearvamatus, mille tõttu ei pruugi kõigi festivali esinejate ja külaliste saabumine võimalikuks osutuda.

TMW juht Helen Sildna ütles, et kui nad veel eelmisel nädalal uskusid, et suudavad festivali ellu viia, on nüüd olukord muutunud. «TMWi puhul sai otsustavaks eelkõige rahvusvaheliste osalejate hulk. Usume, et praegu on targem reisimist minimeerida,» kommenteeris Sildna ja lisas: «Olen uhke ja tänulik nii meie tiimile kui ka partneritele, tänu kelle kiirele tegutsemisele, mõistmisele ja vastutustundlikkusele saame juba täna kinnitada, et festival toimub samas mahus ja kvaliteedis ning esimest korda ajaloos ka suve lõpus augustis.»

Augustiks on esinemise juba kinnitanud USA rockbänd A Place To Bury Strangers, Vene grupp Shortparis, Ukraina popstaar Luna, Soome artistid Jesse Markin ja Suistamon Sähkö, Saksa nüüdismuusika pianist Kai Schumacher ja Läti indierocki bänd Carnival Youth. Paarikümne praeguseks kinnitanud Eesti artisti seas on Duo Ruut, I Wear* Experiment, Lexsoul Dancemachine, Manna, Mart Avi, Mick Pedaja, Modulshtein, Puuluup, Rita Ray, Ruum ja YASMYN.

Eelmüügist ostetud TMW 2020 festivalipassid, konverentsi ja festivali ühispassid ning üksikpiletid kehtivad augustis ning kontsertide üksikpiletid kehtivad samadel nädalapäevadel samades kontserdikohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles