ERR.ee: Estonia balletitrupp ootab uut juhti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Rahvusooper Estonia balletitrupp elab uue juhi ootuses - ettepanek kandideerida esitati neljale potentsiaalsele balletijuhile - Kaie Kõrbile, Teet Kasele, Toomas Edurile ning praegusele balletijuhile Tiit Härmile.


Estonia balletijuhi kandidaatide avaldusi ootab teatri juhtkond 16. jaanuariks ning veebruari algul toimub intervjuude voor, millele järgneb kiire otsus, lubas rahvusooperi tulevane peadirektor Aivar Mäe

ERR Uudiste

vahendusel «Kultuuriuudistele».

«Praegu on plaan, et 9. veebruaril anname avalikkusele teada, kes on järgmisest hooajast uus balletijuht,» ütles Mäe.

Igasugustest kommentaaridest keeldusid endine priimabaleriin Kaie Kõrb ja rahvusooperi balleti praegune kunstiline juht Tiit Härm.

Kindla jah-sõna konkursil osalemiseks andis aastaid välismaal tegutsenud Teet Kask, kes on alates 1989. aastast töötanud Norra rahvusballetis.

Ka pikaaegne Inglise Rahvusliku Balleti külalissolist, Londonis tantsijakarjääri lõpetav Toomas Edur ei varja, et on pakkumist juba mõnda aega oodanud, kui täpsetest plaanidest ei tihka veel temagi rääkida.

Rahvusooperi balleti kunstiline juht kinnitatakse ametisse kuni viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles