TÄNA ⟩ Kumu korraldab põneva näituse ühisvaatamise

Kultuuritoimetus
Copy
Mart Viljus, «(TM) Trademarks». 1997. Installatsioon. Eesti Kunstimuuseum.
Mart Viljus, «(TM) Trademarks». 1997. Installatsioon. Eesti Kunstimuuseum. Foto: Stanislav Stepashko

Täna, 31. märtsil kell 20 teeb 1990. aastate kunstile keskenduval püsiekspositsioonil veebituuri Eesti Kunstimuuseumi nüüdiskunsti kogu juhataja Annika Räim. Veebiülekanne ja kuraatorituur jõuab publikuni Kumu Facebooki lehel.

Veebruaris avatud püsinäitus „Tulevik on tunni aja pärast. Eesti kunst 1990. aastatel“ võtab vaatluse alla taasiseseisvumisajal kujunenud uued nähtused ja kunstivormid, pöörates tähelepanu uuele meediale, foto- ja videokunstile ning installatsioonidele.

Püsiekspositsioonis on töid mitmelt oluliselt ja mõjukalt, 1990. aastatel tooni andnud autorilt. Ekspositsiooni pealkiri pärineb kultusbändi J.M.K.E laulust ning viitab ühiskondlikele ja kultuurilistele muutustele perioodil, mil ootused ja lootused olid suunatud tulevikku. Püsiekspositsiooni kuraator on Eha Komissarov.

Tuur on osa Kumu kunstimuuseumi näituste veebitutvustuste seeriast, mis algas kuraatorituuriga näitusel “Eneseloomine. Emantsipeeruv naine Eesti ja Soome kunstis”. Lähinädalatel rulluvad publiku ees virtuaalselt lahti kolm Kumu näitust, mida tutvustavad kuraatorid räägivad lähemalt näitusesaalides eksponeeritud teostest ja näitusest tervikuna.

Olgu see näitus virtuaalne kohvipaus, kultuuriline õhtuoode või klassi kunstiajaloo külastus – valikuid on mitmeid ja avastamisrõõmu veelgi rohkem. Käesoleval tuuril saab vaataja näha teoseid, mis iseloomustavad avangardseid ja murrangulisi 90. aastaid Eesti kunstis. Pärast live-tuuri jääb video Kumu Facebooki lehele ka järelvaatamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles