Kirjanike Liit kaalus Itaaliasse korteri soetamist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaal asuvas Käsmu rannakülas on kirjanikel oma suvemaja.
Virumaal asuvas Käsmu rannakülas on kirjanikel oma suvemaja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti kirjanikud kaalusid mõni aeg tagasi, kas mitte soetada Itaaliasse külaliskorter, kuid loobusid sellest kui ülejõukäivast plaanist.

«Itaalia linnakeses, kus asuvad mõned soome kirjanike ja kunstnike külaliskorterid, mida ka eestlased juba pea kakskümmend aastat on aeg-ajalt kasutada võinud, pandi üks pesake müüki,» rääkis Kirjanike Liidu juht Karl Martin Sinijärv. Ta lisas, et uurisid igaks juhuks asja, aga kaugel maal kinnisvara kantseldamine käib liidule kahjuks üle jõu.

Kirjanike Liidu haldusjuht Mart Siilmani sõnul peeti korteri osas juhatusega nõu. «Meil on kogemus Käsmu majaga, mis töötab hästi, ja me teame, millised probleemid ning kulutused sellega kaasnevad,» rääkis Siilman. Itaalia projekti loobumise põhjustena tõi ta välja selle, et see asub kaugel, samuti on problemaatiline selle kasutamise intensiivsus.

«Meie inimesed käivad Rootsis Visbys, koostöös soomlastega Itaalias Mazzanos ja ka muudes loomemajades, kuhu taotlevad ise kohti. Lisaks on meil Käsmu loomemaja ja see rahuldab meie vajadusi,» kinnitas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles