Vene Teater mängib vabas õhus Kivirähki «Eesti matust»

Kultuuritoimetus
Copy
Andrus Kivirähki «Eesti matus» Tallinna Vene Teatris.
Andrus Kivirähki «Eesti matus» Tallinna Vene Teatris. Foto: Vene Teater

1.–9. augustini kutsub Vene Teater vaatajaid Viimsi vabaõhumuuseumisse (Rohuneeme tee 51), kus mängitakse  Andrus Kivirähki tuntuimat näidendit «Eesti matus» Üllar Saaremäe lavastuses.

Andrus Kivirähki näidendit «Eesti matus» on Eesti teatrilaval saatnud lausa erakordne edu. Siin ei ole midagi imestada, räägib ju näidend ühe eesti pere elust, mis on paljuski sarnane tuhandete teiste perede lugudega.  Äratundmist leiab siit iga eestlane. Publikumenu on saatnud ka eelmisel hooajal Vene Teatris esietendunud lavastust «Eesti matus» – see on särav, mitmetasandiline ja kohati ootamatus võtmes. Iga vaataja leiab sealt oma elutõe, palju naljakaid äratundmisi ning ootamatuid arenguid, kus teravmeelsed ja sügavad dialoogid panevad tõsiselt järele mõtlema.

Eeloleval suvel mängib Vene Teater seda lavastust uues formaadis, värskes õhus Viimsi vabaõhumuuseumis. Pärast pikka isolatsiooni on see suurepärane võimalus saada osa heast teatrist mõnusas ja vabas keskkonnas. Arvestades näidendi temaatikat võib kindlalt väita, et suvine mängukoht lisab populaarsele teatritükile uusi värve ja nüansse. Nautige teatrit vabas õhus, hoides teiste külastajatega ohutut distantsi!

Lavastuses teevad kaasa Eduard Tee, Katrin Sutt, Larissa Savankova, Artjom Garejev, Sergei Tšerkassov, Leonid Ševtsov, Juri Žilin, Jelena Jakovleva, Jekaterina Kordas. Etendustel on sünkroontõlge eesti keelde.

Lavastust mängitakse 1., 2., 8. ja 9. augustil algusega kell 18 ning 4., 5., 6. ja 7. augustil algusega kell 19. Muuseumi väravad on teatrikülastajatele avatud tund enne etendust.

https://veneteater.ee/et/show/pokhorony-po-estonski-viimsi-vabaohumuuseumis.html

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles