Kultuurkapital jagas eristipendiumideks üle 300 000 euro

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Artist Tommy Cash sai kulka helikunsti sihtkapitalilst 500 eurot.
Artist Tommy Cash sai kulka helikunsti sihtkapitalilst 500 eurot. Foto: Kuvatõmmis Instagrami videost

Eesti kultuurkapitali eksperdid hindasid 30. aprilliks saadetud eristipendiumide ettepanekuid, mille põhjal jagati välja 455 kultuuri- ja spordiinimesele kokku 317 867 eurot.

Kultuurkapitali eksperdid hindasid 30. aprilliks saadetud eristipendiumi ettepanekuid eelkõige ekspertiisi ja valdkonna vajadusi puudutavate teadmiste põhjal. 

Sihtkapitalide ja maakondlike ekspertgruppide liikmed juhindusid eristipendiumide puhul just sellest, kas abivajajal on olnud võimalik saada toetust teistest riigi abimeetmetest ja kas ta kvalifitseeruks ministeeriumi, loomeliitude, keskseltside või spordiorganisatsioonide kaudu antavale abile. Oli sihtkapitale, kes algatasid eelistatult ja suuremaid eristipendiume neile sihtgruppidele, keda ministeeriumi meede välistab (nt loovisikute ja loomeliitude seaduse alusel välistatakse tudengid, pensionärid, lepinguga tööajad jt).

Eristipendium on ühekordne lisaabi, et kultuuri- ja spordiinimestel oleks võimalus säilitada erialane tegevus ka kriisi ajal. Eelkõige ootab kultuurkapital toetusi taotlema oma tavavoorudesse 20. mail, 21. augustil ja 20. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles