Trummirünnakut asendas trummirännak 

Margus Haav
, reporter
Copy
Trad.Attackiga! tuntust kogunud trummar Tõnu Tubli andis jazziklubis Philly Joe’s soolokontserdi. Valdavalt hämaras või poolhämaras trumme taguva ja arvutiklaviatuuril opereeriva trummari ees hõõgus tagasihoidlik Edisoni pirnike, basstrummis plinkis eredam valgusallikas.
Trad.Attackiga! tuntust kogunud trummar Tõnu Tubli andis jazziklubis Philly Joe’s soolokontserdi. Valdavalt hämaras või poolhämaras trumme taguva ja arvutiklaviatuuril opereeriva trummari ees hõõgus tagasihoidlik Edisoni pirnike, basstrummis plinkis eredam valgusallikas. Foto: Ekraanitõmmis

Viimasel ajal koos trioga Trad.Attack! tuntust kogunud trummari Tõnu Tubli möödunud reedel veebi vahendusel jazz’i-klubis Philly Joe’s antud soolokontsert tutvustas teda vähem tuntud ja pisut ootamatust, ent sümpaatselt eksperimenteerivast küljest.

Kolmveerand tundi väldanud kontsert ei olnud mitte niivõrd rütmikeskne trummirünnak, vaid pigem eksperimenteeriv ajatrammirännak, mille rööpad viisid nii seitsmekümnendate elektroonikanovaatorite, süntesaatorieksperimentaatorite kui ka nullindate haku electro-­rock’i ja võrdlemisi ajatu neoklassika peatustesse.

Rütmikesksus tagaplaanil

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles