Galerii: kinode avamise päev

Kultuuritoimetus
Copy

Esmaspäeval, 1. juunil avati pärast epideemiapiiranguid taas mõned kinod, täpsemalt Tallinna kinod Artis ja Sõprus.

Artise esimese päeva programmis, mis alaga kell 11, on filmid «Meie kaks», «Jean Paul Gaulteir: šikk friik», «Parimad aastad meie elus», «Suvetüdruk», «Asjad, milles me ei räägi» ning «Emma». Kino Sõprus programm algab õhtul kell 18.30 kahe filmiga: «Meie kaks» ja «Loits igavuse peletamiseks».

«Kinokülastuse on Artis oma publikule muutnud võimalikult turvaliseks, müües oma 72- ja 181-kohalistesse saalidesse maksimaalselt 21 ja 50 kohta, mis paiknevad üksteisest ohutus kauguses. Nii juhtuski, et esmaspäevaõhtune film «Emma» väikeses saalis oli pühapäeva õhtuks juba peaaegu välja müüdud,» ütles Artise turundusjuht Monica Raud. «Kuigi suur osa filme lükati edasi sügisesse või koguni järgmisse aastasse, ei jää Artise ekraanid ka suve jooksul tühjaks. Kui ei tule ootamatuid üllatusi, toob juuli endaga juba oluliselt rohkem värskeid filme kui suve esimene kuu.»

Apollo on seisukohal, et kinopidamine tasub ennast taas ära siis, kui taastub kriisieelne olukord ning igasugused piirangud kinosaali täitumise kohta puuduvad. Eelduseks on muidugi ka see, et oleks filme, mida näidata, ja külastajaid, kellele neid näidata.

Forum Cinemas Baltikumi juht Kristjan Kongo ütleb, et taasavamiseks valmistumine ja avamine ise võtavad kindlasti veel aega. Et ruumid terviseameti uutele nõuetele vastaksid, tuleb muudatusi teha nii müügisüsteemides kui ka inimeste liikumise korraldamises.

Kongo sõnul on Forum Cinemas viimased kaks ja pool kuud ilusti vastu pidanud, seda osaliselt tänu riigi pakutud toetusmeetmetele. Keerulised ajad on aga veel ees, sest puudub igasugune kindlustunne, kas ja mil määral on kliendid valmis kinodesse naasma. Ja mis veelgi olulisem, milline saab olema filmivalik, millega inimesi kohale meelitada. Läbirääkimised stuudiote ja levitajatega käivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles