Ministeerium: vastutus tulevaste otsuse eest on EKA juhtkonnal

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laidmets
Mart Laidmets Foto: Sille Annuk

Haridus- ja teadusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Mart Laidmetsa sõnul lasub vastutus tulevaste otsuse eest Eesti Kunstiakadeemia juhtkonnal.

Laidmetsa sõnul on riigil käed seotud, EKA-le vajaminevat 12 miljonit eurot ministeeriumi eelarvest ei leia, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«Kogu vastutus on praegu tulevaste otsuste eest ülikooli juhtkonnal, ülikoolid on autonoomsed, me ei saa sinna otseselt sekkuda,» tõdes Laidmets.

«Küll peame me kindlasti nüüd maha istuma ja arutama, millised need võimalused on, sest me ei saa jätta sellist olukorda kestma, kus ühel kõrgkoolil ei ole oma õppehoonet,» lisas ta.

Sihtasutus Archimedes tegi kolmapäeval Eesti Kunstiakadeemiale teatavaks otsuse, mille kohaselt ei pea Archimedes võimalikuks kunstiakadeemia uue õppehoone projekteerimist ja ehitust rahastada.

Möödunud aasta 13. jaanuaril otsustas Archimedes kunstiakadeemia uue õppehoone projekteerimist ja ehitust rahastada 12 miljoni euroga, tänaseks on Archimedesel põhjust kahelda, et kunstiakadeemia jõuab struktuuritoetuste kasutamiseks ettenähtud ajaperioodi jooksul ehk 2015. aasta augusti lõpuks projekti ellu viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles