GALERII ⟩ Algasid Oskar Lutsu «Soo» filmivõtted

Kultuuritoimetus
Copy

Möödunud nädalalõpul algasid mängufilmi «Soo» võtted ja viimaks ometi jõuab kinolinale Oskar Lutsu kõige põnevam jutustus, mis juba aastakümneid mitmete filmitegijate meeles on mõlkunud.

«Soo» on põnevusest pakatav armastusfilm, mis viib meid 1917. aastasse, kui Euroopas möllas Esimene Maailmasõda ja Eesti idapiiri taga käis tuline revolutsioon. Noor kunstnik Toomas Haava tuleb venna sootallu sõjatraumast taastuma ja mässib ennast tahtmatult konflikti vägivaldse ja hirmsa Madjakuga, kes ahistab kohalikku tütarlast, Hildat. Kaunist ja salapärast tüdrukut hüütakse Metskassiks ning edevaloomuline Toomas avastab ennast järsku keset trillerlikku võitlust armastuse eest, mille panuseks on ei vähem ega rohkem kui tema enda elu.

Võttepaigad asuvad keset imelist Eesti soomaastikku ja nii näeb filmis hingematvalt kauneid kaadreid Kakerdaja ja Mukri rabast. Sündmuskohtadeks valiti ka Lahemaa ja Altja mets ning selle ehedad talukohad. 

Stsenarist Martin Alguse sõnul loob salapärane soomaastik põnevusloole eriti paeluva atmosfääri.

Kui «Talve» oli romantiline komöödia, siis «Soo»on pigem romantiline põnevik, milles pinged trillerile omaselt lõkkele löövad, hoides vaataja kõige viimase hetkeni enda haardes. Näeme tõelist kirge ja ka tõelist vesternilikku vastasseisu. See on detailitäpne ajastufilm ühest maailma-ajaloo murdepunktist, samuti peatselt loodava Eesti Vabariigi tärkamisajast. Kindlasti on filmis oma koht ka Lutsu teostele omasel huumoril ja eriliselt värvikatel kõrvaltegelastel.

 Uue aasta esimeses pooles esilinastuva filmi toovad vaatajateni tänavuse ülimenuka «Talve» filmi tegijad. Lisaks peategelast Toomast kehastavale Franz Malmstenile, teeb filmis kaasa hulk põnevaid ja hinnatud näitlejaid. Lummava Metskassi rollis astub aga üles täiesti uus noor näitlejanna, Hanna-Ly Aavik. Neiu valiti rolli läbi castingu, millest võttis osa üle seitsmesaja kandidaadi.

Filmis teevad veel kaasa Indrek Taalma, Märten Matsu, Grete Kuld (Klein), Helgur Rosenthal, Liis Lass, Epp Eespäev jpt.

«Soo» stsenaristiks on Martin Algus ja režissööriks Ergo Kuld. Tootmise osas on taas käed löönud Taska Film, Apollo Film Productions ja Kassikuld. «Soo» tegijate eelmine film, «Talve», tõi Eesti kinodesse 150 000 vaatajat, mis on läbi aegade esiviisiku tulemus. 

Filmi valmimist toetavad teiste hulgas Postimees, Kanal 2, Telia, DHL, Nõmme Kõrts, A. Le Coq, Rannarootsi ja Citroen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles