GALERII ⟩ Kris Lemsalu avas näitused Kopenhaagenis ja Viinis

Kultuuritoimetus
Copy

Kunstnik Kris Lemsalu jätkab ka keerulistel aegadel rahvusvahelist näitusetegevust ning avas hiljuti koostöös Kyp Malone’iga isikunäituse Kopenhaagenis, galeriis Den Frie ning oma esimese kureeritud näituse koos Sarah Lucasega Viinis, galeriis Meyer Kainer.

29. augustil avas Kris Lemsalu koos Kyp Malone’iga Kopenhaagenis näituse «Going Going», mis on jätk samanimelisele performance’ile, loodud 2017. aasta Performa Biennaalile New Yorgis. Näitus galeriis Den Frie on oma meeletuses, poeetilisuses ja humoorikuses iseloomulik Lemsalu ja Malone’i jätkuvale koostööle, mis peegeldab elu ja surma, taassünni ja lahkumise teemasid. «Going Going» on meditatiivne ruum, kus Lemsalu värviküllaste keraamiliste elementidega installatsioone saadab Malone’i unelev heli ja video.

5. septembril, ühe Viini olulisema ja rahvusvaheliselt tähelepanuäratavama galeriide festivali «curated by» raames avas Kris Lemsalu galeriis Meyer Kainer oma esimese kureeritud näituse koostöös briti kunstniku Sarah Lucasega.

«curated by» on Viini festival, kus igal aastal kutsuvad galeriid üle linna rahvusvaheliselt põnevaid kuraatoreid ja kunstnikke kureerima näitusi, et elavdada ja mitmekesistada linna kunstielu. Eesti kunstnikest on esindatud veel skulptor Edith Karlsoni ja tekstiilikunstnik Johanna Ulfsaki teosed.

«Going Going»

Kris Lemsalu & Kyp Malone

Den Frie, Kopenhaagen

Näitus jääb avatuks 1. novembrini.

«SEÑORA!»

Galerie Meyer Kainer, Viin

Kuraatorid: Kirs Lemsalu & Sarah Lucas

Osalevad kunstnikud: Sarah Lucas, Kris Lemsalu, Michèle Pagel, Kate Boxer, Edith Karlson, Patricia Jordan, Bárbara Sánchez-Kane, Angela Bulloch, Johanna Ulfsak, Merilyn Humphreys

Näitus jääb avatuks 24. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles