Uus Eesti dokk räägib metsaraiest ja oportunistlikest poliitikutest

Kultuuritoimetus
Copy
Uus Eesti dokumentaalfilm "Mees metsast"
Uus Eesti dokumentaalfilm "Mees metsast" Foto: Filmikaader

Noore eesti dokumentalisti Maaja Halliku film «Mees metsast» esilinastub sel reedel, 18. septembril Matsalu loodusfilmide festivalil Lihulas. Film valmis BFMi magistritööna.

Mati on noorema põlvkonna metsamees Jõgevamaalt, kes on kasvava murega jälginud kiireid muutusi Eesti metsades. Ta teab, et hetkel võetakse maha rohkem metsi, kui ökosüsteem seda kahjustumata ära kanda suudaks. Ta jälgib, kuidas RMK annab kevadel, linnurahu ajal, välja korralduse suurte metsaalade mahavõtmiseks, et takistada üraskite levikut.

Mati teadmisel aga oleks tulnud seda võitlust alustada juba palju varem ja ka nüüd kasutada meetodeid, mis erinevad rutakalt harvesteri metsa saatmisest. Ta postitab internetti videosid ja kogub sotsiaalvõrgustikes kuulsust. Kuigi tal on toetajaid, saavad tema väljaütlemised aga tihti ka naeruvääristamise osaliseks. Sedamööda, kuidas tema kuulsus kasvab, märkavad tema potentsiaali mõned EKRE poliitikud, kes veenavad teda poliitikasse astuma. Küsimus säilib, kas nad on tõepoolest Mati ideedest huvitatud või näevad temas siiski pigem «häältemagnetit» järgmisteks valimisteks.

18. september kell 18 Lihula teatrisaalis. Filmi pikkus 50 minutit. Filmile järgneb arutelu. Kohal filmi režissöör Maaja Hallik ning peategelane Mati Sepp. MAFFist lähemalt siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles