Tallinna kultuuriameti juht nõuab alluvatelt valuraha (3)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Tallinna kultuuriameti juhataja Aini Härm tahab alluvatelt jaanuaris saadetud kirja pärast kokku valuraha, igalt allakirjutanult umbes 50 eurot.
Tallinna kultuuriameti juhataja Aini Härm tahab alluvatelt jaanuaris saadetud kirja pärast kokku valuraha, igalt allakirjutanult umbes 50 eurot. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna kultuuriameti juht Aini Härm palkas advokaadi, et tänavu jaanuaris linnapeale Härmi juhtimiskultuuri pärast murekirja saatnud töötajatelt umbkaudu 2000 eurot kahjuraha välja nõuda.

Kuigi Tallinna linnamuuseumi töötajate ja Tallinna kultuuriameti juhi konflikt on keenud juba mitu aastat, on olukord võtnud nüüd absurdimaigulise pöörde: Aini Härm saatis tema haldusalas oleva linnamuuseumi töötajatele välja kahjunõude. Härmi hinnangul on teda laimatud ning selle korvamiseks nõuab ta umbes 50 eurot inimese kohta ehk 2000 eurot, millele lisanduks kohtukulud.

Raha nõuab ta nii direktori asendajalt, kommunikatsioonispetsialistilt, teadusdirektorilt, personalijuhilt, näituste projektijuhilt, muuseumipedagoogidelt, kuraatoritelt kui ka koguhoidjatelt.

Lugu sai alguse tänavu jaanuaris, kui ametist vabastati muuseumi töötajate poolt hinnatud juht Triin Siiner. Tallinna linnamuuseumi töötajad saatsid sellest tulenevalt Tallinna linnapeale pöördumise, kus kritiseerisid otsust ja väitsid, et selleni viinud põhjendused ei vasta tõele. Muuhulgas sai kriitika osaliseks ka Tallinna kultuuriameti juhi Aini Härmi juhtimisstiil.

Härmi pahandasid väited tema isikuomaduste kohta

«Me ei kritiseerinud teda, vaid tema juhtimisvõtteid. Heitsime ette soovimatust suhelda ja kaasa mõelda muuseumi arengule. Me pole tundnud seda aastaid,» ütleb muuseumi kommunikatsioonispetsialist Eve Veigel.

Nüüd, veidi üle poole aasta hiljem, leidis Härm, et tolles kirjas esitatu laimab teda, ning asus kirjale alla kirjutanud töötajate vastu rünnakule: ta palkas advokaat Robert Sarve, kelle abil neilt kahjutasu välja nõuda.

Postimees võttis ühendust Aini Härmiga, et uurida, kas ja mis tingimustel tohivad tema alluvuses töötavad inimesed tema töövõtete suhtes kriitilisi pöördumisi teha. Esialgu ei soovinud Härm saadetud nõudekirja kommenteerida ja asus kaitsepositsioonile: «Küsige minu esindaja käest. Mina seda ei kommenteeri.»

Härm üritas selgitada, et vaidlus on puhtalt eraisikutevaheline ega puuduta tema ametit. Meeldetuletuse peale, et ta ei tööta mitte era-, vaid avalikus sektoris ja vaidlus tuleneb otseselt tema ametikohast, soostub Härm nõudekirja tagamaid siiski umbmääraselt avama.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles