ERM loodab Euroopa Komisjoni vastust veebruaris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi uue hoone makett.
Eesti Rahva Muuseumi uue hoone makett. Foto: SCANPIX

Eesti Rahva Muuseum (ERM) sai Euroopa Komisjonilt läinud reedel kinnituse, et ümber tehtud taotlus, millega soovitakse muuseumi uue hoone ehituseks euroraha, on töös ning vastab tehniliselt, metoodikalt ja eesmärgilt suurprojektidele esitatavatele nõuetele.

Muuseumi direktor Krista Aru ütles, et muuseumile on siin kaks positiivset momenti, nimelt töö käib ja arutelu on jõudnud sisulise hindamise komisjoni. Teiseks tähendab see, et vastus peaks tulema kevadel, võib-olla isegi veebruariks, sest vastata lubati lähinädalatel.

Kui Euroopa Komisjoni vastus on positiivne, saab ehitushankega edasi minna ja juulis ehitama hakata. Aru lisas aga, et kui komisjon peaks esitama lisaküsimuste paketi, peab Eesti valitsus otsustama, et neile küsimustele ei vastata ja taotlusega edasi ei minda, sest ehitust ei jõutaks valmis euroraha kasutamise tähtajaks, mis on 2015. aasta lõpp.

Peaks aga Euroopa vastus olema ei, on vähemalt selgus majas ja saab siseriiklikult hakata arutama muuseumi ehituse rahastamise küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles