GALERII JA VIDEO ⟩ Ida-Tallinna keskhaigla avas ooperi saatel ajaloonäituse

Brita-Maria Alas
Copy

Neljapäeval tähistas ITK 235. sünnipäeva, mille puhul avati Kristiine keskuses ooperi saatel ajalooline näitus. 

Ajalooline näitus annab ülevaate Eesti vanima haigla ajaloost priihospidalist tänapäevani. Lisaks on külastajatel võimalik avastada ja ise proovida, kuidas on igapäevatöö haiglas aastatega muutunud. Juubelinäitusega soovib ITK piltide ja lugude abil näidata inimestele, kuidas ITK nägu 235 aasta jooksul muutunud on.

«Näitusel saab teada, kuidas näeb välja arsti või õe päev täna ja milline see oli 50, 100 või 200 aastat tagasi. Ühelt poolt soovime praegustele meditsiinitöötajatele tutvustada kolleegide ainulaadseid lugusid, kuid samas tahame läbi aastatetaguste ravivõtete ja meditsiini arengu rääkida ITK lugu ka kõigile teistele huvilistele,» ütles haigla juhatuse esimees Ralf Allikvee.

Muu hulgas on näituse eesmärk toetada haridustegevust. Oktoobrist aasta lõpuni viivad ITK spetsialistid valitud päevadel näituse juures läbi koolide tervisetunde. Nii saavad õpilased vahetu kogemuse ja võimaluse esitada huvipakkuvaid küsimusi otse eksperdile. Õpilastel, tudengitel ja ka teistel külastajatel on võimalik ise proovida, kuidas erinevaid meditsiinilisi protseduure aastaid tagasi läbi viidi ning näiteks omal käel proovida endoskoobi kasutamist.

Näitus jääb Kristiine keskuses teisel korrusel avatuks 2020. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles