Eesti filmirežissöör sai tudengi-Oscari kulla! (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Tudengifilmi «Mu kallid laibad» režissöör German Golub.
Tudengifilmi «Mu kallid laibad» režissöör German Golub. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Tallinna Ülikooli BFM-i tudengi German Golubi linateos «Mu kallid laibad» sai võidupärja, sest tunnistati Osacri-kulla vääriliseks lühifilmide kategoorias.

Nüüd võib Golub oma CVsse kirjutada read «Auhind, OSCAR - The Award of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (Ameerika Ühendriigid), 2020, Tudengifilmide-Oscar rahvusvahelise filmi kategoorias». 

See annab õiguse kandideerida lühifilmi Oscarile. «Oh my God!» ütles Golub virtuaalsel tseremoonial võidust teada saades (vaata siit). «Mul läheb hetk aega, et sellest aru saada. «Kui ma oma meeskonnale ja koolile sellest teada annan, lähevad nad kõik segaseks!»

Rahvusvaheliste lühifilmide tudengi-Oscarite esikolmik

  • Kuld: German Golub, «My Dear Corpses» («Mu kallid laibad») (Balti filmi- ja meediakool, Eesti)
  • Hõbe: Percival Argüero Mendoza, «Crescendo» (Centro de Capacitación Cinematográfica filmikool, Mehhiko)
  • Pronks: Marie Mc Court, «I Was Still There When You Left Me» (Institut des Arts de Diffusion filmikool, Belgia)

Septembris valiti 1474 filmi hulgast rahvusvahelise mängufilmi kategoorias välja eelvooru võitjaks kolm filmi, mille paremusjärjestus tehti teatavaks täna. Golubi filmi hinnati kategoorias, mis  väärtustab loojutustamise oskust filmikunstis.

Golubi bakalureusetöö räägib surmaga leppimisest. «Mu kallid laibad» jutustab loo maalt pärit poisist, kes jääb koduta ning peab hoolitsema haige ema eest. Raha teenimiseks asub poiss tööle laibavedajana – amet, mis ei ole ka Golubile endale võõras. Veidramaks teeb peategelase olukorra pikaaegse kogemusega kolleeg, kellele see on vaid järjekordne päev tööpostil. «Ma olen seda tööd teinud,» ütles Golub «aga minu film ei ole mingil määral autobiograafiline.»

Tudengifilm «Mu kallid laibad». 
Tudengifilm «Mu kallid laibad». Foto: Filmikaader

BFM-i jaoks oli Golubi «Minu kallid laibad» esimene tudengi-Oscari võit. Tudengifilmide Oscareid antakse välja alates 1972. aastast. Eesti filmitegijatest on varem tudengi-Oscari võitnud Tanel Toom filmiga «Pihtimus» (2010). 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles