Kristi ja Siim Kallase fond toetas Eesti teatrit 13 000 euroga (1)

Postimees
Copy
Kristi ja Siim Kallase fondi stipendiumi üleandmine 2017. aastal.
Kristi ja Siim Kallase fondi stipendiumi üleandmine 2017. aastal. Foto: Madis Sinivee

Kristi ja Siim Kallase fondist eraldati sellel aastal Eesti ajaloo mõtestamiseks teatris 13 000 euro eest stipendiume ja toetusi.

Traditsiooniliselt kuulutatakse stipendiumid pidulikult välja iga aasta detsembris teatriliidus, kuid koroonaviiruse leviku tõttu jäi sel aastal pidulik üritus ära.

Selle aasta stipendiaadid valis välja Kristi ja Siim Kallase fondi halduskogu koosseisus Jaak Allik, Rein Lang, Siim Kallas, Maret Maripuu ja Margus Mikomägi. Stipendiumid anti välja 2019-2020 aastal valminud lavastustele, mis olid seotud ajaloopärandi ja kultuuri mõtestamisega.

Stipendiumid pälvisid:

  • Etenduse «Minu Georg Ots» väljatoomise eest: produtsent Märt Meos 2000 eurot.

Lavastus «Minu Georg Ots» räägib kuuest naisest, kelle elus on tähelepanuväärset rolli mänginud Georg Ots ja tema looming.

  • Etenduse «Kui me nüüd ei sure, ei sure me kunagi» väljatoomise eest Ugala Teatris: dramaturg-lavastaja Liis Aedmaa 1000 eurot, dramaturg-lavastaja Laura Kalle 1000 eurot.

«Kui me nüüd ei sure, ei sure me kunagi» on rohkete lauludega lavastus ajast, mil Ugala teater oli alles 17-aastane.

Kristi ja Siim Kallase fondi lavastusprojekti toetused eraldati kahele teatriprojektile:

  • Julia Augi autorilavastuse «Menora» (Judenfrei) ettevalmistuseks: MTÜ Ühendus R.A.A.A.M. 7000 eurot.
  • Lavastuse «MÄLETAN / EI MÄLETA» väljatoomiseks Tallinnas EKP Parteiarhiivi hoidlahoones, lavastuse kaasprodutsent on Kanuti Gildi SAAL ja lavastus on osa Kanuti Gildi SAALi 20. juubelihooaja programmist: Laur Kaunissaare – autori ja lavastaja loominguline stipendium  2000 eurot.

Kristi ja Siim Kallase fond on SA Eesti Rahvuskultuuri Fond juurde asutatud 2009. aastal eesmärgiga toetada Eesti ajaloo mõtestamist teatris. Kümne aasta jooksul on fondist kokku eraldatud 31 stipendiumi ja 4 toetust summas 65 873 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles