Margus Allikmaa: hajutamiseks vajame publiku abi

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Margus Allikmaa.
Margus Allikmaa. Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/scanpix Baltics

Teisipäeval avaldas etendusastuste liit pöördumise teatripubliku poole, paludes koostööd ja mõistvat suhtumist teatrisaalis hajutatult istumise osas. 

«Meil on mure. Müüsime teile pileteid juba siis, kui oli lubatud täita kogu saal. Valitsus kehtestas 1. veebruarist teatrile kohustuse hoida pool saali tühi ja publikut hajutada. Oleme osa pileteid tagasi ostnud ja saalid pooltühjaks saanud. Samas, välja on müüdud parimad vaatekohad, mistap pooltühjas saalis kiputakse istuma endiselt tihedalt koos - ikka neil parimatel istekohtadel. Hajutamiseks vajame publiku abi,» kirjutas Margus Allikmaa. 

Etendusastuste liit palub oma publikul olla mõistev ja vastutulelik, kui teatris palutakse saalis istuda mujale kui kohanumber piletil. «Palun ole mõistev ka siis, kui koht on lavast pisut kaugemal. Meie - teatrid - lubame, et jätame pool saali tühjaks ja seeläbi tagame, et igaüks saab hajuda. Ja hajuda nii, et teaksime, kuhu Sa istud, et vajadusel, kui tõesti on tervislikel põhjustel terviseametil vaja Sinu poole ettevaatuse mõttes pöörduda, saaksime seda teha,» lisas Allikmaa. 

«Oleme seni suutnud ühise pingutuse tulemusel hoida ära nakatumised teatrisaalis. Ühiselt saame teha nii, et risk teatris nakatuda püsib miinimumis ja seega pole teatrite sulgemiseks põhjust. Ühiselt – publik ja teatrid – saame aidata valitsusel teha otsuseid, mis jätavad teatrielu avatuks,» märkis Allikmaa. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles