AK ⟩ Ene-Liis Semper: Mari-Liis Küla ja Panso tõid eesti teatrisse kujundliku mõtlemise (1)

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Voldemar Panso ja Mari-Liis Küla.
Voldemar Panso ja Mari-Liis Küla. Foto: Mari-liis Küla Isiklik Arhiiv Ja Kavandikogu, Eesti Teatri-ja Muusikamuuseumi Arhiiv Ja Kunstikogu, Tallinna Linnateatri Arhiiv

Teatrikunstnik, lavastaja ning Eesti Kunstiakadeemia stsenograafia õppetooli juhataja ja professor Ene-Liis Semper on koostöös Tallinna Linnateatriga andnud välja 2019. aastal 95 aasta juubelit tähistanud legendaarse eesti teatrikunstniku Mari-Liis Küla lugu ja loomingut koondava raamatu.

Ene-Liis Semper ütleb, et Mari-Liisi Küla loomingulise pärandi köitvus seisneb tema eskiiside vahetus, kohati lausa halastamatus väljenduslaadis. «Töötatud on mitte ainult kiiruga, vaid ka kirega,» lausub Semper, lisades, et kui kuulas Mari-Liisi lühikesi, teravaid mälupilte ja imetles tema häbenematult isikupärast mõtteviisi, hakkaski ta mõtlema raamatule. «Olgu see kummardus ühelt kunstnikult teisele, pea poolesajandilise vahega.»

Räägingi suurest kunstnikust ja suurest isiksusest. Nii ütleb Ene-Liis Semper, kui küsida, kuidas ta tutvustab tudengitele Eesti legendaarset teatrikunstnikku Mari-Liis Küla. Hiljuti ilmus Semperi koostatud uhke raamat-album, mis koondab Küla loomingu näiteid ja mõtteid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles