ERM muutub märtsis virtuaalmuuseumiks

Kultuuritoimetus
Copy
Eesti Rahva Muuseum.
Eesti Rahva Muuseum. Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muuseumi kõik näitused on alates tänasest kuni 28. märtsini suletud. Külalistele jäävad avatuks nii muuseumi restoran ja pood (avatud T–R kell 12–16) kui raamatukogu, uurimissaal ja rahvakultuuri teabekeskus, mis on avatud T–R kell 10–17. Avamisajad on kehtivad kuni järgmiste korraldusteni, jooksvat infot saab ERMi kodulehelt.

Kuni 28. märtsini jäävad muuseumis ära kõik külalistega sündmused, küll on plaanis mõned veebisündmused. Nii jõuab märtsikuus huvilisteni loeng sarjast «Maailm ja rahvad», teeme ülekande selle aasta Wiedemanni auhinna saaja kõnest. Ülekanne ERMi majast läheb eetrisse näituse «Eesti Disainiauhinnad 2020» tuules läbiviidavast disainijuttude seeriast, keskendudes sel korral teenusedisainile.

Kõigile huvilistele on avatud ERMi veebikodus erinevad veebituurid ning saab ringi rännata virtuaalnäitustel. Kooligruppidel on võimalus tellida online-muuseumitunde ning algklasside õpilased ja lasteaiarühmad saavad oma grupiga ka muuseumisse kohale tulla ja osaleda ette tellitavates muuseumitundides. Põnevaid lugusid saab kuulata ERMi taskuhäälingus, lugeda ERMi aastaraamatu artikliteid ning vaadata ringi ERMi vaibaportaalis ja kogude osakonna blogis.

ERM ootab endiselt kaastöid Eesti inimestelt mitmetel teemadel. Nii saab kirja panna ja saata oma lood ERMi teemadel «Ööelu ja öine linnaruum nõukogude ajal», «Keha mõõtmine» ja «Kuidas mõjutab koroonaepideemia sinu elu?». Lisaks ootab muuseum üle vaatama oma vanu, 1990ndatest pärit filmi- ja videokogusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles