Solarise keskusse tuleb Tallinna Kontserdimaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus lubas Solarise keskuse kontserdi-, teatri- ja konverentsisaali nimes kasutada Tallinna nime.

Endise Sakala keskuse asemele ehitatavas majas alustab seega tänavu sügisel tööd 1800-kohaline kontserdisaal, mis saab nimeks Tallinna Kontserdimaja.

Saalis saab korraldada ka muusikali- ja teatrietendusi, konverentse ja muid üritusi, põhifunktsiooniks jääb aga kontserdisaal.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen tõdes, et linnaga koostöö tegemine kohalikku elu või kaudselt linna puudutavates küsimustes ja linna teavitamine ettevõtja kavatsetavast tegevusest on igati tänuväärt tegevus.

«Linnavalitsus üksnes nõustub oma linna nime kasutamisega Solarise keskuse kontserdi-, teatri- ja konverentsisaali nimes Tallinna Kontserdimaja ning saali haldava äriühingu nimes AS Tallinna Kontserdimaja,» märkis Jäppinen.

«Tegemist on kaasaegseima ning suurima omalaadse kontserdisaaliga Tallinnas,» selgitas tulevase Tallinna Kontserdimaja juht ning uue nime idee autor Aivar Sirelpuu, kelle sõnul on saal küll multifunktsionaalne, kuid kindlasti moodustavad kõige erinevamad kontserdid põhiosa seal toimuvatest üritustest.

Solarise keskuse ehitus algas ligi kaks aastat tagasi, ametlik avamine on plaanitud käesoleva aasta sügisesse.

Juba sellest aastast saab Solarisest Pimedate Ööde Filmifestivali kodu.

Solaris on multifunktsionaalne kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskus, kuhu lisaks suurele saalile, seitsme ekraaniga kinokompleksile, kahe ekraaniga väärtfilmikeskusele ning tantsustuudiole tulevad veel kunstigalerii, džässiklubi, mitmed kohvikud, restoranid ja kauplused. Samuti tuleb keskusesse üle 9000 ruutmeetri suurune maa-alune parkla 260 autole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles