Sarja «Eesti lood» uus ideekonkurss on avatud

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: ERR

Eesti Rahvusringhääling, Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital on välja kuulutanud sarja «Eesti lood» uue konkursi. Ideekavandeid saab esitada 31. maini.

Sari «Eesti lood» ootab ideekavandeid filmideks, mis peegeldavad elu tänapäeva Eestis. Täna avatud ideekonkursi tulemusena valmivad filmid jõuavad ekraanile 2023. aastal. Tegemist on sarja «Eesti lood» 20. hooajaga.

«Eesti lood» filmid peegeldavad Eesti ühiskonnas toimuvaid protsesse ning kajastavad eestimaalaste töid ja tegemisi. Uute lugude konkursile oodatakse ideekavandeid, mis kõnetavad teemavaliku ja selge narratiiviga, eristuvate karakterite ning tugeva režiikontseptsiooniga. Saabunud ideekavandite seast valitakse välja teise vooru pääsevad ideed, mille autoritel on võimalik arendada kolme kuu vältel filmi vormi ja jutustamise viisi. Sügisel valitakse nende seast filmiprojektid, mille tootmine algab 2021. aasta lõpus.

Ideekonkursil osalemiseks peab esitama kavandi, mis võtab ühel A4-lehel kokku režissööri idee, peategelas(t)e tutvustuse ning teemavaliku põhjenduse. Ideed esitades palutakse ära märkida režissööri ja produtsendi nimed ning filmi tootjafirma. Filmide planeeritud pikkuseks on 28 minutit. Kavandeid oodatakse e-posti aadressile eestilood@err.ee hiljemalt 31. maiks 2021.

Sarjast «Eesti lood» on kujunenud omanäoline ajastu kroonika, mille esimesed filmid valmisid juba 2003. aastal. Dokumentaalfilmide tootmist rahastavad ühiselt Eesti Rahvusringhääling, Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

Varasemate «Eesti lood» filmidega saab tutvuda ERR-i veebikanalis Jupiter.err.ee: https://jupiter.err.ee/1038302/eesti-lood

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles