Galerii ⟩ Bluusibänd Kaisa Ling Thing esitles uut albumit

Kultuuritoimetus
Copy

Volbriööl, 30. aprillil esitles palaganibluusibänd Kaisa Ling Thing Klassikaraadio otseetris oma uut albumit «Läänemure lained».

Kaisa Ling Thing teisel täispikal albumil «Läänemure lained» kõlab vaid emakeelne vodevillimuusika. Plaadi 10 lõbusat (ja üsna tõsist) lugu räägivad salapärasest Läänemurest, mis igasugu tabude, hirmude ja kompleksidena me pea kohal lokku lööb.

Albumil, mille juhatab suurejooneliselt sisse tseremooniameister Dan le Man, lööb lisaks Kaisa Ling Thingi tuumikule (bluusimutt Kaisa Ling, Rene Paul klaveril, Argo Toomel kontrabassil ja Peep Kallas trummidel) kaasa hulk tunnustatud eesti muusikuid: Jason Hunter trompetil, Siim Aimla klarnetil ja baritonsaksofonil, Sten Valdmaa tromboonil, Vilho Meier kitarril, Urve Voitk akordionil, Tõnu Timm pedal steel’il ning gypsy-jazz ansambel Titoks koosseisus Kristjan Rudanovski viiulil ja Jaanis Kill kitarril, keda toetab kontrabassivirtuoos Ara Yaralyan.

Bändi uus plaat katab rohkelt erinevaid žanre, boogie-woogie’st kantrini, loomulikult ei puudu ka päris traditsioonilised vormid, 10 loo seast võib leida nii 12-takti kui slow blues’i. Plaadil lööb kaasa hulk külalismuusikuid: Jason Hunter, Siim Aimla, Sten Valdmaa, Vilho Meier, Urve Voitk, gypsy-jazzi ansambel Titoks ja Tõnu Timm, tseremooniameistrina Dan Renwick.

Kaisa Ling Thing on bluusimaastikul omapärane, et mitte öelda kummaline tegija, kuna solistiks on naine ja teemad on läbivalt feministlikud. Koosseis keskendub inimõigustele, seisab vägivalla ja rassismi vastu ning toetab alati oma kehaga rahujalal olemist. Ansambel on tegutsenud juba aastast 2017 ning 2018. aastal ilmus neilt debüütplaat «Nii kole mees».

Digikeskkondades on album leitav siin: https://ffm.to/kaisalingthing. Plaadi saab endale füüsiliselt soetada Laseringist, Apollo ja Rahva Raamatu raamatupoodidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles