NÄDALA PLAAT ⟩ Seda Greta Thunberg kuulaks

Margus Haav
, reporter
Copy
Gary Numan on muusikamaailmas tegev ­olnud ligi pool sajandit ning ideede- ja energianappuse üle pole tal põhjust ­tänaseni kurta. 
Gary Numan on muusikamaailmas tegev ­olnud ligi pool sajandit ning ideede- ja energianappuse üle pole tal põhjust ­tänaseni kurta. Foto: Martin Harris/Capital Pictures/MAR/Capital Pictures

Elektroonikaveteran Gary Numani kaheksateistkümnes stuudioalbum «Betrayed» on kontseptuaalalbum, tumedakoeline kogum apokalüptilisi hukuballaade, mis kõlab sisult ja vormilt umbes nagu Greta Thunbergi ja Nine Inch Nailsi kohtumine.

Hiljuti 63-aastaseks saanud Numanit ambitsioonide puudumises süüdistada ei saa. «Betrayed» on esitatud planeet Maa perspektiivist, kes pärast kliimakatastroofi pöördub allesjäänud inimkonna poole. Paberil kõlab see kõik kuidagi kummaliselt ja melodramaatiliselt, nõus, aga Numan on professionaal, ja mitte lihtsalt professionaal, vaid väga andekas professionaal ning tema võimuses on panna see kõlama veenvalt. Naljatuju nüüd küll kordagi ei teki ja see on ka natuke veider, kui pensionieelikust muusikut nimetatakse naiivseks, kuna talle läheb korda planeedi tulevik.

Gary Numan

«Intruder»

Numan Music USA

4/5

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles