ÆØNS avaldas debüütalbumi «The Rotten Unknown»

Kultuuritoimetus
Copy
ÆØNS, «The Rotten Unknown».
ÆØNS, «The Rotten Unknown». Foto: plaat

Eesti metal-ansambel ÆØNS avaldas debüütalbumi «The Rotten Unknown». Ammutades inspiratsiooni süngetest, nukratest ning fantaasiarikastest teemadest, maalib bänd kurjakuulutava helipildi, mis toetub modernsetele elementidele nagu näiteks massiivsed, madalale häälestatud kitarrid ning tumedad varjundid elektroonilisest muusikast.

«Album on ühel või teisel kujul töös olnud viimased 2–3 aastat, mille jooksul sai kirjutatud ligemale sada demo lugu. Kui lõpuks tundsime, et on aeg materjalist kokku panna üks siduv teos, valisime välja 13 parimat ning alustasime protsessiga, et nad korralikult sisse salvestada ja ära produtseerida,» tõdeb bändi kitarrist ning produtsent Jörg-Erik Hanikat.

Lüüriliselt innustatakse kuulajat pidama filosoofilist dialoogi iseendaga, lahates teemasid nagu eksistentsiaalne koorem, sotsiaalne teadlikkus ning inimloomus. «Tihti peale on ÆØNSi lüüriline stiil ka pigem avatud olemusega, lastes kuulajal sõnadest oma tõlgendus teha ning see läbi tähendus leida,» ütleb vokalist Iisak Pilli.

«Muusikat ning partiisid kirjutades, üritan tuua sisse elemente teistest stiilidest, mis pole metalis ilmtingimata esmased ideed, mis võiks pähe tulla,» mainib trummar Robert Leht.

«Oleme väga põnevil, et saame esitleda oma esimest kauamängivat, ning jätta oma jälg Eesti metal muusikasse,» mainib Martin Randalu, bändi teine kitarrist. «Kindlasti ei kavatse me vaikseks jääda ning töö uue materjali kallal on tegelikult juba mõnda aega tagasi alanud.»

Bänd astub üles ka sel aastal toimuval Tallinn Music Week festivali Metal laval, mis leiab aset 1. oktoober Von Krahli teatris. Piletiinfo: https://tmw.ee/et/piletid-ja-passid

https://aeonsest.bandcamp.com/

https://linktr.ee/aeonsest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles