Intervjuu ⟩ Priit Pääsuke: öösel on alati põnevam filmi teha

Ralf Sauter
, filmikriitik
Copy
Juss Haasma ja Ott Lepland filmis «Öölapsed» kanepisuitsetajatest politseinikena.
Juss Haasma ja Ott Lepland filmis «Öölapsed» kanepisuitsetajatest politseinikena. Foto: Filmikaader

Äsja kinodesse jõudnud filmi «Öölapsed» võtted toimusid 2019. aasta suvel, kokku filmiti ligi 20 Tallinna võttekohas. Ööpimeduses lõid taustanäitlejatena kaasa ka ligi sada vabatahtlikku noort. Filmi režissöörile Priit Pääsukesele on see teine täispikk mängufilm.

Noortekomöödia «Öölapsed» räägib kolmest õest, kes on jõudnud oma elus murdepunktini. Äsja gümnaasiumi lõpetanud Liis (Grete Konksi) avastab, et planeeritud tulevik poiss-sõbraga ei olegi nii kindel. Vanem õde Karin (Piret Krumm) on esimene pesast lahkunud pääsuke, kes püüab toime tulla tänapäeva seksistlikus ärikeskkonnas. Õdedest noorim, teismeline Jane (Alice Siil) püüab vastu hakata peoloomast sõbranna survele olla keegi, kes ta tegelikult ei ole. Ühe saatusliku öö jooksul paljastuvad saladused ja tunded, mida ükski õdedest endale varem tunnistada pole tahtnud. Hommikul kodulävel kohtudes lähevad kõik kolm oma uuele elule vastu natuke targemana.

Teie esimest mängufilmi «Keti lõpp» nimetaksin noortefilmiks, samuti on seda «Öölapsed». Mis toob teid, 40ndates eluaastates filmitegijat, selle žanri juurde?

Mul on alati olnud tahtmine teha žanripuhast noortekomöödiat. Eestis seda formaati palju ei kohta. Sellist materjali nagu «Öölapsed» olin tegelikult tükk aega otsinud.

«Öölaste» stsenaariumile otsiti režissööri juba enne «Keti lõppu», kuid produtsent Marianne Ostratiga otsustasime «Keti lõpu» kõigepealt valmis teha. «Keti lõpus» lõid seejuures kaasa mitmed vanemad osatäitjad, seega oma debüüti ma niivõrd noortekaks ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles