PM NÄDAL ⟩ Armastusfilm armastuse kaotamisest

Tuuli Põhjakas
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Tusker (Stanley Tucci) ja Sam (Colin Firth) idüllilise järve ääres, kus toimus nende esimene tõsisem kohting paarkümmend aastat tagasi.
Tusker (Stanley Tucci) ja Sam (Colin Firth) idüllilise järve ääres, kus toimus nende esimene tõsisem kohting paarkümmend aastat tagasi. Foto: Kaader filmist

Anthony Hopkins võitis alles üsna hiljuti meespeaosa Oscari rolli eest filmis «Isa», kus ta kehastas dementset Anthonyt, kes oli jõudnud faasi, kus tal oli tõsiselt raske eristada olevikku minevikust, tegelikkust mälestustest. Kuid «Isa» ei olnud ainus eelmise filmihooaja film, mis dementsust puudutas, oli ka «Supernoova» – film kahest mehest, kelle suhet mõjutab pöördumatult teada saamine, et ühel neist on varajase staadiumi dementsus.

«Supernoova» räägib kahest mehest, Samist (Colin Firth) ja Tuskerist (Stanley Tucci), kes on mitme kümnendi vältel elu jaganud. Sam on professionaalne kontsertpianist, Tusker kirjanik, kuid nende mõlema karjäärid on teadmata ajani pausile pandud, sest Tuskeril on diagnoositud varajane dementsus, mis vajutab pitseri nende mõlema psüühele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles