Suri Barack Obama iidol

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Michael K. Williams Omar Little’ina Baltimore’i tänavatel korda nõudmas.
Michael K. Williams Omar Little’ina Baltimore’i tänavatel korda nõudmas. Foto: Filmikaader

Omar on surnud! Selline kumu hakkas Baltimore’i ­slummis räsitud ­tornmajade vahel liikuma. Oli tele­sarja «The Wire» viimane hooaeg ja selle ühe armastatuma tegelase Omar Little’i laskis väikeses poes pooljuhuslik väike poiss maha.

«​The Wire’it» peetakse ­tihti kõigi telesarjade ­esikolmikusse kuuluvaks. Selle tegevus toimub Baltimore’is, USA ühes vaeseimas linnas, paljud selle tegelased on Baltimore’i slummielanikud, kellest suurem osa on ka narkokaubandusega seotud.

Nüüd levis uudis ­Omari osatäitja Michael K. ­Williamsi surmast. Omar on surnud ja ­sedakorda päriselt. 54-aastasena ja põhjusena märgitud heroiin. Nii et suri mingis mõttes nagu ta loodud tegelane, ainult selle ­vahega, et ekraani-Omar ei tarvitanud narkootikume. Ta hoopis röövis kohalikke narkodiilereid, mantli­hõlmad valla ja püss käes, ja pärast neid rööve kadus alati kuhugi. Tema kohta öeldi linnatont, urban ghost. Omar oli ka gei ja seda mitte kuigi geisõbralikus keskkonnas. See lisas tema linnatontlusele veel nüanssi. Teda taheti ju väga ära tappa, aga pikka aega ei saadud. Tema rolli puhul mainiti ka uut vaatenurka mustanahalise maskuliinsuse kujutamisel.

Barack Obama on suur «​The Wire’i» fänn ja Omar tema lemmiktegelane. Kord märkas Obama Williamsit New Yorgis ülekäigusebral vastu tulevat ja hüüdis kaugelt: «​Omar!»​ Obamat tabas see hetk, mis võib inimest tabada, kui ta näeb kedagi väga kuulsat. Ta muutub lapseks ja kaotab viisakuse tõkked, mida sümboolne kord terve mõistusega täiskasvanud inimesele üldiselt ette kirjutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles