Odini teatri lavastaja Kai Bredholt korraldab Supilinnas poeetilise banketi

Kultuuritoimetus
Copy
Kai Bredholt
Kai Bredholt Foto: Erakogu

Pühapäeval, 3. oktoobril kell 16 toimub Tartus Supilinna kiigeplatsil tuntud Odini teatri lavastaja Kai Bredholti poeetiline «Bankett luulele ja laulule», mille eesmärk on loominguliste inimeste ning kogukonnaliikmete vahetu suhtlus.

«Bankett luulele ja laulule» on 1.–3. oktoobrini Tartu loomemajanduskeskuses aset leidva Põhja- ja Baltimaade kogukonnateatri konverentsi lõpusündmus.

Konverentsi on kokku kutsunud kogukonnaprojekti LÄBI LINNA korraldajad. Varasemalt on korraldatud festival ja rännaklavastus Karlova linnaosas, järgmisena võetakse ette Supilinn.

LÄBI LINNA ideeline eestvedaja ning «LÄBI LINNA: Karlova» lavastaja Jaanika Tammaru: «Kõik on sel pühapäeval oodatud Supilinna kiigeplatsile kunstnikega kohtuma, kogema ja jagama. On see lugu, tee termosest või peotäis kastaneid. Mul on väga hea meel, et meil on olnud võimalik kutsuda kokku kogukondlikke väärtusi hoidvad kunstiinimesed, kes päriselt hoolivad ja tahavad loominguga maailma paremaks muuta. Ning et meil õnnestus Odini teater Eestisse kutsuda!»

Taani lavastaja Kai Bredholtil (sündinud 1960) on paadiehitaja paberid ning tema teekond pärimusmuusikasse sai alguse tänavatel ning populaarsetes kabareedes esinedes. Bredholt liitus Odini Teatriga 1990. aastal algul muusiku ja heliloojana, kuid hiljem ka näitleja ning vahetuskaubanduse ja transformance’ite organiseerijana. Ta on loonud erilisi tänavateatri- ning tsirkuselavastusi, mis kaasavad lisaks näitlejatele ka koduloomi, põllumehi ja näiteks traktoritel balletitantsijaid. Alates 1992. aastast on ta olnud ISTA (rahvusvaheline teatriantropoloogia kool) võrgustiku liige.

Konverentsi ja Bertholti poeetilist banketti korraldab LÄBI LINNA koostöös MTÜ Eesti Teatri- ja Draamahariduse Seltsiga. Konverentsi korraldamist toetab Nordic Culture Point ja Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles